Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újszövetség Maraton – Lelki felkészülés az adventre Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. november 29.
Az Újszövetség felolvasásával indult az ünnepi program advent első vasárnapján Székesfehérváron. A Vörösmarty Színházban immár kilencedik alkalommal vállalkoztak arra a fehérváriak, hogy egymást követve a színpadon, felolvassák a szentírást. Az idei évben a felolvasás mellett komolyzene és a háttérben megjelenő, bibliai tematikájú rajzok segítették az elmélyülést, a lelki feltöltődést. A maratont követően fellobbant az első gyertya lángja a színház adventi koszorúján.

 

 


A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával idézték meg Jézus életét az Újszövetség Maraton résztvevői. A Vörösmarty Színház kilencedik alakalommal szervezte meg a lelki feltöltődést szolgáló eseményt advent első hétévégéjén.

Az idei évben a felolvasás mellett komolyzene és a háttérben megjelenő, bibliai tematikájú rajzok segítették az elmélyülést. A színpadon a felolvasások között a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI diákjai léptek fel, miközben a háttérben az Újszövetség Maratonhoz kapcsolódó rajzpályázat legszebb alkotásaiból készült válogatást vetítették ki.

A felolvasáson részt vett Vargha Tamás országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, aki családjával közösen olvasott fel, és zárta be a szentírást tartalmazó könyvet.

A program zárását követően a felolvasás résztvevői Tóth Tamás esperes, Bencze András evangélikus lelkész és Szász Zoltán református lelkész közreműködésével közösen gyújtották meg a színház adventi koszorúján az első gyertyát. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >