Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Táncdrámával ünnepelték a közművelődési szakembereket Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. november 29.
A Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Program ünnepélyes zárórendezvényére került sor a Vörösmarty Színház Színháztermében. A programnak köszönhetően a települések élete közösségeket összetartó szakemberekkel gazdagodott, akik képesek tartalommal megtölteni a művelődés tereit. A közművelődési szakembereket Vargha Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte, majd a Fantomfájdalom című táncdrámát láthatták a Székesfehérvári Balett Színház előadásában.

 

 

A Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóságának szervezésében a Vörösmarty Színházban került sor pénteken a Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Program ünnepélyes zárórendezvényére. A programot 2020. november 1-je és 2021. november 30-a között valósította meg a Nemzeti Művelődési Intézet a magyar kormány által biztosított 5,5 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően. Az egyéves program keretében országosan 1718 fő szerzett közművelődési szakember bizonyítványt, ezzel is erősítve az Európában is egyedülálló közművelődési intézményrendszert. A programnak köszönhetően a települések élete közösségeket összetartó szakemberekkel gazdagodott, akik képesek tartalommal megtölteni a művelődés tereit.

Köszöntőjében Vargha Tamás országgyűlési képviselő a közművelődési szakemberekhez szólva kiemelte, hogy egymást segítve, támogatva tudjuk tovább építeni a közösségeinket. "Ez az összetartozás a mi városunkban régi, ősi szövetség, amit a város polgárai több mint ezer éve kötöttek. A mi feladatunk, hogy ezt a szövetséget, összetartozást megőrizve adjuk át ennek a közösségnek az értékeit. Önök a mindennapok munkájával erősítették és támogatták azokat az emberi kapcsolatokat, amelyek az elmúlt másfél, két esztendőben a járvány miatt veszélybe kerültek. Nehéz volt ez az időszak mindenkinek, hiszen csak korlátozásokkal lehetett részt venni közösségi eseményeken. Hálásak vagyunk az Önök munkájáért, hiszen a rendkívüli körülmények ellenére ez a közösség még erősebb lett az Önök által végzett munkának köszönhetően" - fogalmazott köszöntőjében Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

A köszöntőt követő ünnepi műsorban a Fantomfájdalom című táncdrámát láthatták a közművelődési szakemberek a Székesfehérvári Balett Színház előadásában. A József Attila-díjas L. Simon László történetére az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Kocsák Tibor szerzett zenét, és a Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója készített koreográfiát. A Fantomfájdalom története történelmileg hiteles eseményekre és motívumokra építő fikció, amiben sok valós elem van, s akár meg is történhetett volna. Két fiú kadét iskolában kötött barátságától jutunk el a háború végéig. A táncdráma két olyan fiatal férfi sorsát követi nyomon, akik mind a galíciai, mind az olasz fronton együtt harcoltak. Közben a barátságból rokonság lesz, ugyanis egymás húgait veszik el feleségül.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >