Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Első gyertyagyújtás és ünnepi fények Székesfehérvár Belvárosában
Első gyertyagyújtás és ünnepi fények Székesfehérvár Belvárosában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. november 29.
Felgyúlt a hitet jelképező első gyertya Székesfehérvár adventi koszorúján vasárnap este a Városház téri színpadon. Dr. Cser-Palkovics András polgármester két, nevelőszülőknél nevelkedő kisgyermekkel együtt kapcsolta fel a Belváros varázslatos díszkivilágítását, ezekkel az ünnepi pillanatokkal nyitották meg a város által szervezett nagyszabású ünnepváró programokat. A rendezvénysorozat egészen december 24-ig várja vendégeit.

 

 

A tavalyinál megengedőbb járványhelyzet idén lehetővé tette, hogy személyes részvételű programokkal készüljön az Adventre Székesfehérvár. Az első ünnepváró vasárnapon, az esti órákban nagyon sokan gyűltek össze a Városház téren, hogy részesei legyenek a nagy pillanatnak, az ünnepi fények felkapcsolásának.

Az adventi színpadon az Otti Voice & Bass adott karácsonyváró kiskoncertet, majd Spányi Antal megyés püspök tolmácsolta ünnepi gondolatait. Mint fogalmazott, adventnek sajátos hangulata van, amely eltölt bennünket és magával ragad. Ilyenkor jó meggyújtani a gyertyákat az adventi koszorún, jó együtt lenni, csöndben emlékezni, jó azon gondolkodni, hogy kinek milyen ajándékot tudunk szerezni, a szeretetünket hogyan mutatjuk meg. Sok minden hozzátartozik az adventi készülődéshez, a takarítás, sütés, főzés is. Az adventben azonban igazán arra kellene törekednünk, hogy mi magunk legyünk ajándékká. Vásárolunk, csomagolunk, átadunk, örülünk, de talán ez egy percnyi öröm. Több lenne, ha a magunk életét tudnánk úgy alakítani, hogy mi legyünk ajándékká, és a szeretetünket ki tudjuk mutatni. Ne legyünk belefáradóak abba, hogy kimondjuk: köszönöm! Ha az adventi időben ráhangolódnánk az egymásra való figyelésre, a szeretet megélésére, akkor a körülöttünk élők életét is szebbé tudnánk tenni.

Ünnepi szavakkal köszöntötte a Városház térre érkezett családokat dr. Cser-Palkovics András polgármester is. Felidézte, hogy a tavalyi gyertyagyújtáskor nem jöhettünk össze közösen ünnepelni. A Városháza Dísztermében gyújtották meg az adventi gyertyákat, amit az online térben közvetítettek ugyan, ám a közösség, a személyes találkozás, az öröm és a mosoly nagyon hiányzott. Most azonban itt lehetünk, és a tavalyi esztendő után különösen tudjuk értékelni, hogy milyen nagy dolog együtt lenni, így kezdhetjük el az adventi várakozást és élhetjük meg a következő napokat, heteket. Ha valamit érdemes megtanulnunk a tavalyi évből, az az, hogy milyen nagyon dolog a bensőséges találkozások élménye és öröme.

A köszöntők után a polgármester és a megyés püspök közösen gyújtották meg a város adventi koszorújának első gyertyáját, majd a városvezető a Szent István Görög Katolikus Gyermekvédelmi Központ nevelőszülői hálózatában élő két kisgyermekkel, a 8 éves Horváth Attilával és a 7 éves Kiss Dalmával együtt kapcsolta fel a Belváros varázslatos ünnepi díszkivilágítását.

A Fehérvári Advent programjai a következő hetekben folytatódnak. A Városház téren adventi vásár, a karácsonyfa mellett mesebeli kisvonat és a betlehem várja a vendégeit. Ünnepi fények csinosítják a nemrég megújult Bartók Béla teret, és érdemes egészen a Zichy ligetig sétálni, ahol új, különleges élményt ígérő fényvetítést láthatunk, illetve megnyílt a Kori Liget is. A Varkocs-szobornál a korábbi évekből már sokaknak ismerős hópelyhes játékot lehet kipróbálni. A Püspöki Palota Adventi udvarában szombaton délutánonként tartják a meghitt, csendes gyertyagyújtásokat, ismét nyitva áll a jótékonysági és kézműves vásár. Az Egyházmegyei Látogatóközpontban, a Székesfehérvári Közösségi Kulturális Központban és a Fehérvári Kézművesek Házában adventi kézműves foglalkozásokat tartanak.

További részletek ITT olvashatóak. 

 Fehérvári Adventre sok szeretettel hívják és várják Székesfehérvár minden kedves lakóját és az ide érkező vendégeket egyaránt!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >