Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Péntekig még Székesfehérváron látogatható a Trianon 100 vándorkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. december 01.
Két hétre érkezett Székesfehérvárra a TRIANON 100 Összetartoztunk – Összetartozunk című országos vándorkiállítás. A Jancsárkert Balatoni úti parkolójában december 3-ig látogatható a vagonokban berendezett tárlat, amely korabeli anyagok felhasználásával mutatja be a magyarság legnagyobb sorstragédiáját és az azt követő időszakot.

 

 


„Az egész ország területén 3750 kocsi van tele a vasútállomásokon vagonlakókkal...”, „A vagonlakók 80 százaléka hazafias érzésből jött át ide.” – ilyen és ezekhez hasonló főcímekkel számoltak be a korabeli újságok a trianoni békediktátum után kialakult helyzetről. A magyar nemzet egyik legnagyobb sorstragédiájára most egy vándorkiállítás emlékeztet és emlékezik, amely december 3-ig várja a látogatókat Székesfehérváron, a Jancsárkert Termelői és Biopiac Balatoni úti parkolójában. 

A Hybridart Management Ügynökség által, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány megbízásából megvalósult, tematikus egységekre bontott tárlat sok-sok forrás bevonásával, a kort megidéző kulisszákkal idézi meg a Trianoni békediktátumhoz vezető utat, annak következményeit és az államiság megőrzése érdekében tett erőfeszítéseket. 

Az ingyenesen látogatható vándorkiállítást vagonokban rendezték be, az egy évszázaddal ezelőtti korszakot korabeli fotók és videóbejátszások is segítenek megismerni. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >