Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Változnak az óvodai belépési szabályok
Változnak az óvodai belépési szabályok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. december 01.
Változnak az óvodai belépés szabályai és a Nyitott tornaterem foglalkozásainak látogatási rendje - lakossági tájékoztatót tett közzé közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester:

 

 



"Tisztelt Fehérváriak!

1️⃣ Az EMMI által előírtakhoz kapcsolódóan a városi fenntartásban működő óvodákban is szigorításokat szükséges bevezetnünk. Az önkormányzati óvodákban a belépés rendje december 1-től: zsiliprendszer működik az Árpád Úti Óvodában, a Vízivárosi Tagóvodában, a Felsővárosi Óvodában, a Szárazréti Tagóvodában, a Ligetsori Óvodában, a Palotavárosi Tagóvodában, a Maroshegyi Óvodában, az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodában, a Szivárvány Óvodában, a Püspökkertvárosi Tagóvodában, a Tolnai utcai Óvodában és a Sziget Utcai Tagóvodában. A folyosóig léphetnek be a szülők a Napsugár Óvodában, a Nefelejcs Tagóvodában, és a Rákóczi Utcai Óvodában. Az öltözőig kísérhetik gyermeküket a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodában, a Tulipános Tagóvodában, a Gyöngyvirág Óvodában, a Hosszúsétatéri Óvodában és a Tóvárosi Tagóvodában. A belépési szabályok az óvodák esetében természetesen a külső szolgáltatók esetében is érvényesek, az ő dolgozóik is csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be az intézmények területére.

2️⃣ Az iskolaépületekben működő Nyitott tornatermi foglalkozások, illetve az utánpótlás-edzések tekintetében is új döntéseket kellett meghoznunk: A Nyitott tornaterem programban felsorolt díjmentes sportolási lehetőségeken csak az a 12 év feletti személy vehet részt, aki a helyszínként meghatározott iskola dolgozójánál védettségi igazolvánnyal, illetve egy fényképes hivatalos okmánnyal (igazolvánnyal) igazolni tudja magát, valamint zárt térben az iskola egész területén a mozgást nem végző (pihenő) személynek kötelezően maszkot kell viselnie, kivéve ha a pályán aktívan sportol! Ezzel párhuzamosan néhány Nyitott tornatermi foglalkozás időszakosan szünetelni is fog. Ilyen a hétfői és szerdai napokon zajlott ovis torna, illetve a csütörtöki zenés torna az István Király Általános Iskolában.
A decemberben is igénybe vehető Nyitott tornatermi programok az alábbi linken megtalálhatóak:
https://www.szekesfehervar.hu/modosul-a-nyitott-tornatermek-decemberi-programja

3️⃣ A tavalyi téli időszakhoz hasonlóan ismét intézkedtünk annak a két fűtött konténernek a bérléséről, valamint annak anyagi feltételeinek biztosításáról, amelyet a kórháznál a CT és MR vizsgálatokra várakozók tudnak majd használni a Hunyadi úti bejárat mellett. Amíg a két konténer – várhatóan egy héten belül – megérkezik, mindenki türelmét kérjük.

4️⃣ A meghosszabbított oltási akcióhét levezénylésében természetesen az Önkormányzat is segítséget nyújt, több tucat munkavállalónk segíti az ehhez kapcsolódó feladatok elvégzését.

5️⃣ A pár héttel ezelőtti lakossági fórumon elhangzott kéréseknek megfelelően tegnap célzott rendőri ellenőrzés volt a Kadocsa úton, a behajtási tilalmat megszegő kamionokkal szemben pedig több esetben foganatosított intézkedést a rendőrség. Köszönöm a Kapitányságnak a gyors lépéseket, biztos vagyok benne, hogy a jövőben is lesz még ilyen.
https://www.szekesfehervar.hu/a-behajtasi-tilalmat-megszego-kamionokat-ellenoriztek-a-rendorok-a-kadocsan

6️⃣ Szeretettel ajánlom figyelmükbe a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akcióját, amellyel a megajándékozott kisgyermekek karácsonyát tehetjük még örömtelibbé:
https://www.szekesfehervar.hu/szekesfehervari-gyujtopontokkal-megkezdodott-a-baptista-szeretetszolgalat-ciposdoboz-akcioja

7️⃣ Hogy senki ne maradjon könyvek és olvasás nélkül az adventi időszakban sem, ezért újraindította könyvfutárt szolgáltatását a Vörösmarty Mihály Könyvtár:
https://www.szekesfehervar.hu/konyvek-konnyebb-konyvet-hazhoz-ujra-elindul-a-konyvfutar-szolgaltatas

8️⃣ Péntekig látogatható Székesfehérváron a Trianon 100 Összetartoztunk – Összetartozunk vándorkiállítás:
https://www.szekesfehervar.hu/pentekig-meg-szekesfehervaron-latogathato-a-trianon-100-vandorkiallitas

9️⃣ Pénteken zárul a Fitz Jenő régészprofesszor, múzeumunk egykori igazgatója tiszteletére meghirdetett emlékév. A Szent István Király Múzeum szervezésében konferencián elevenítik fel hosszú, tartalmas pályafutása meghatározó állomásait és eredményeit:
https://www.szekesfehervar.hu/fitz-100-fitz-jenore-emlekezve-rendeznek-tudomany-konferenciat-1

‼️ Ismét szeretnék arra biztatni mindenkit, hogy ha még nem tette, adassa be magának a covid elleni védőoltást, illetve ha szükséges, akkor a harmadik oltást is! Látható, hogy ahogyan megjelennek az újabb variánsok, egyre inkább szükségessé válik a közösség lehető legteljesebb átoltottsága. Köszönöm mindannyiuknak, szép hetet kívánok, vigyázzunk egymásra! ????❤️"

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >