Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szent Korona-installációt hozott Székesfehérvárra a Rotary Club
Szent Korona-installációt hozott Székesfehérvárra a Rotary Club Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2021. december 02.
A Székesfehérvári Rotary Club tagjai saját maguk építették fel a Székelyudvarhelyről érkezett Szent Korona-installációt. Az öt méter magas építményen a megkoronázott királyok névsora, portréi és hungarikumok találhatók. Elekes Gyula alkotása 2022. január 5-ig lesz látható a Hotel Magyar Király előtti területen.

 

 

A Rotary Club Székesfehérvárnak 2017-es megalakulása óta célja a közösség önzetlen szolgálata, a segítőkészség, a nemzetközi megértés előmozdítása, valamint a jó szándék és a béke ápolása. A klub megkülönböztetésmentesen, önkéntes alapon működik. Székesfehérvári tevékenységük során rendszeresen segítik a hátrányos helyzetű családokat, továbbá egy többéves együttműködés keretein belül hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek tanulmányait is támogatják. Rendszeresen állnak a várost érintő jó ügyek mellé.

A Korona-installáció a Székelyudvarhelyi Rotary Club jóvoltából indult el magyarországi túrájára, amely során elsőként Baján, majd Szekszárdon állították fel. A Hotel Magyar Király előtti területre advent első vasárnapján érkezett, majd a Rotary Club tagjai sajátkezűleg szerelték össze, ami közel 3 órát vett igénybe az esős novemberi napokban.

„Köszönettel tartozunk dr. Cser-Palkovics András polgármester úrnak, amiért azonnal mellénk állt, valamint az Önkormányzatnak, hogy a Magyar Koronát ábrázoló minikiállítás épp az elé a Magyar Király Szálló elé kerülhetett, amely klubunkat befogadta, és ahol kéthetente üléseinket tartjuk.” – zárta gondolatait Rácz-Fodor Andrea, a Rotary Club Székesfehérvár idei elnöke a vándorkiállítás hivatalos megnyitóján. Elmondta, lélekmelengető érzés, hogy a Szent Korona-installáció pont az adventi időszak idején lehet a koronázóváros dísze.

Az impozáns alkotás egészen 2022. január 5-ig tekinthető meg Székesfehérváron, utána folytatja útját, melynek következő állomása Győr lesz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >