Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Biztonságos internethasználatra buzdít a rendőrség Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. december 03.
Az internet és a különféle online tartalmak biztonságos használatára hívja fel a figyelmet a rendőrség a Facebook-on keresztül is. Közzétettek egy adventi naptárt, ahol december 1-jétől minden nap adnak egy-egy kiberbiztonsági tanácsot, de olvashatunk a fiatalokat érintő bizalmi visszaélésekről és a biztonságos online vásárlásról is.

 

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya működteti az Internet tudatosan - online is biztonságban Facebook-oldalt, ahol december 1-jétől elindult egy adventi naptár is. Minden nap közzétesznek egy-egy kiberbiztonsági tanácsot, melyet csak az oldal követői láthatnak.

Ugyanezen a közösségi oldalon hívják fel főként a fiatalok figyelmét arra, hogy a világhálón nem mindenki barát, aki annak látszik. A grooming, azaz bizalmi kapcsolat kialakítása szexuális visszaéléshez is vezethet, ami különösen a tizenéves korosztályt érinti. Arra figyelmeztetik a gyerekeket, hogy akit nem ismernek személyesen, azt kezeljék óvatosan, idegenként, ne adják ki neki a bizalmas képeiket és a személyes adataikat. 

Az oldalon tanácsokat olvashatunk még a biztonságos online vásárláshoz, az online fizetéshez, a valódi PDF dokumentumok felismeréséhez és használatához kapcsolódóan, de van kiberbiztonsági teszt is.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >