Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Adománygyűjtés a koraszülöttek és beteg gyermekek javára
Adománygyűjtés a koraszülöttek és beteg gyermekek javára Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. december 03.
Közös horgolást és adománygyűjtést szervez a családi nap keretében december 4-én, szombaton a Székesfehérvári Polipvilág csoport. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 9 és 13 óra között a csoport tagjai megtanítják a résztvevőknek a koraszülötteket segítő kis polipok és más figurák horgolási technikáját. A szervezők köszönettel fogadják a fonalfelajánlásokat is.

 

 

A székesfehérvári koraszülött, csecsemő- és gyermekosztályon közel 5 éve működik a Székesfehérvári Polipvilág csoport, amelynek szorgos kezű tagjai az általuk készített polipokkal és más figurákkal ajándékozzák meg az osztályon ápolt gyermekeket, ezzel gyorsítva, segítve gyógyulásukat. Az elmúlt évek alatt több mint 3000 figura lett társ a gyógyulásban.

A további figurák készítéséhez várják a segítő szándékú, ügyes kezű alkotókat december 4-én, szombaton. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 9 és 13 óra között a családi nap keretében a polip és más figurák, takarók készítéséhez szükséges fonalakat gyűjtik, amelyet bárki behozhat vagy a helyszínen megvásárolhat. A Furfangos Kezek Kötő és Horgoló Klub és webáruház, mint szervező közel 2 éve támogatja a csoportot, és webáruházas rendelés esetén ingyen szállítja ki a kórházba az adományokat. A szükséges fonal, tömő anyag: 100 % mercerizált pamut fonal (Guru, Catania), gépben mosható akril fonal (pl. Himalaya Everyday - takarónak), vatelin vagy más bababarát tömőanyag.

A csoport szerencsére már egy kialakult csapattal rendelkezik, akik rendszeresen horgolják a polipokat a beérkezett fonalakból. Bárki, aki szeretné megtanulni a polip horgolását, most megtanulhatja a biztonsági szabályok megismerésével együtt, így később az általa készített figura is egy kis gazdára fog találni. A rendezvényen résztvevők emellett a mézeskalács készítéssel, díszítéssel is megismerkedhetnek, míg a játékot kedvelők az Okoskodó segítségével 40-50 db egyszemélyes és társas játékot is kipróbálhatnak, megismerhetnek, hogy otthon is folytathassák a játékot.

A szombati programra az előzetes regisztráció ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) és a maszk használata kötelező!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >