Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Felújítás a városi uszodában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. december 06.
Új fedősátrat kapott a Csitáry G. Emil Uszoda és Strand kültéri fedett medencéje. A 200 millió forintos beruházást TAO támogatásból és városi forrásból finanszírozták: az aluvázas sátor korszerűbb, világosabb az eddiginél, és melegebbet biztosít. A beruházásnak köszönhetően megkétszereződik a használható vízfelület nagysága az ősztől tavaszig tartó időszakban, ami az uszodát használók számára nagyon hasznos. A fedett medencét december 1-jétől vehetik igénybe a sportolók – hangzott el a beruházást bemutató sajtóeseményen.

 

 

A városi uszoda építése 1983-ban fejeződött be, míg a kültéri strandmedencéket az 1970-es években újították fel. A megnövekedett lakossági igények miatt 2008-ban a strandi nagymedence fölé légtartásos sátrat készítettek a téli időszakra. Az igénybevétel és a szerelvények elöregedése miatt idén felújították a kinti medencét, ezt követte a sátor cseréje azzal, hogy a medence fölé korszerű, aluvázas sátor került. A korábbinál jobb hőszigetelő képesség a téli időszakban jelentős energiamegtakarítást eredményez, az eddigi 20-21 fok helyett most akár 25 fokot is tudnak biztosítani. Ez segíti a vízisportok résztvevőit és a lakosságot is.

A beruházást bemutató sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester elmondta: a korábbi, felfújható sátor már több mint tíz éves volt. A Városgondnokság Kft. a Fehérvári Vízilabda Sportegyesülettel közösen, TAO támogatás és városi forrás bevonásával készítette el a 200 milliós felújítást, melynek köszönhetően a versenyzők, az utánpótlás- és a szabadidősport tekintetében megkétszereződik a használható vízfelület nagysága, ami nagyon hasznos az uszodát használó sportolók és civil úszók számára egyaránt. Az alpolgármester hozzátette, a beruházás 30 százalékát a Városgondnokság az Önkormányzattal együtt biztosította, a többi pedig társasági adókedvezményből valósult meg a Fehérvári Vízilabda Sportegyesület jóvoltából. A medencét december 1-jétől használhatják a sportolók, a civil sportolók számára pedig két sávot biztosítanak naponta.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője elmondta: 2018-ban megújult, kibővült a strand, idén nyárra a nagymedence, most pedig a fedősátor, ami a korábbinál kényelmesebb, nem kell felfújni, hiszen fixen áll a váznak köszönhetően. Az államtitkár köszönetét fejezte ki a Városgondnokságnak és a Fehérvári Vízilabda Sportegyesületnek.

Bozai István városgondnok köszönetét fejezte ki a város támogatásáért és a kormányzati segítségért, ami nélkül ez a beruházás önálló városi finanszírozásból nem valósulhatott volna meg. A sportolók két éve nem tudták használni a sátorral fedett medencét, melynek egyrészt a pandémia, másrészt az állagromlás volt az oka. Az első sátrat tíz év kihordásra tervezték, de több mint 13 évig használták, így új fejlesztésre volt szükség.

A Fehérvári Vízilabda Sportegyesület elnöke, Gyöngyösi István arról számolt be, hogy számukra új időszámítás kezdődik, most először tudják megoldani az edzéseken a korosztályok szerinti bontást, és nem kell 4-5 év korkülönbségű gyerekekkel egy csoportban dolgozni. Az új, fedett medence melegebb, világosabb és nagyobb az előzőnél, és az üzemeltetése is olcsóbb lesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >