Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Koncerttel és gyermekműsorokkal folytatódott a Vízivárosi Advent Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. december 06.
Advent második hétvégéjén a Vízivárosi Általános Iskola aulájában dr. Horváth Miklósné és Molnár Tamás önkormányzati képviselők, valamint Bencze András evangélikus lelkész közösen gyújtotta meg a második gyertyát az adventi koszorún. A Vízivárosi Advent programsorozatának második eseményén a Németh László Általános Iskola diákjainak fellépését is láthatta a közönség.

 

 

A második gyertyagyújtás alkalmával az Árpád Úti Óvoda Nyuszi csoportja, a Napsugár Óvoda és a Németh László Általános Iskola fellépését láthatta a közönség, valamint koncertet adott a Pitypang zenekar is.

Elsőként a rendezvény házigazdájaként dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, hogy egy év kihagyás után tarthatták meg újra a Vízivárosi Adventet. "Decemberben a legtöbbször kiejtett szó a szeretet, mert ilyenkor karácsonyra készülve rájövünk arra, hogy ez a legfontosabb. Hiszek benne, hogy minden emberben van jó, különösen akkor, amikor érzi a szeretetet" - fogalmazott Víziváros önkormányzati képviselője, aki a Négy gyertya meséjét olvasta fel a gyerekeknek, választ adva arra a kérdésre, hogy miért van négy gyertya a koszorún, és mit jelképeznek?

Köszöntötte a résztvevőket Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője is, aki kiemelte, hogy az advent a megpihenésről és a nyugodt várakozásról szól, valamint arról is, hogy kiszakadjunk a pörgésből, az év végi mókuskerékből. A képviselő köszönetet mondott az ünnepi műsort adó iskoláknak és azoknak a lelkes pedagógusoknak, akik felkészítették a gyerekeket.

A Vízivárosi Advent Bencze András evangélikus lelkész adventi gondolataival folytatódott, aki felidézte, milyen hatással volt rá és családjára, amikor egy áramszünet alatt, a koromsötétben meggyújtottak egy gyertyát. A lelkész a Zsoltárok könyvéből hozott idézetet az adventi ünnepre: "Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága" "A gyertyafénynél nem lehet olvasni, kézműveskedni, de arra jó, hogy lássuk egymás arcát és ne botladozzunk a sötétségben. Vannak olyan sötét pillanataink, amikor elég a gyertyafény" - fogalmazott a lelkész, aki azt kívánta, hogy ez a meghitt fény adjon valóságos békességet, reménységet és akkor is biztonságot, amikor kívül sötét van. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >