Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ha a polgármester tehetetlen, mondjon le!
Ha a polgármester tehetetlen, mondjon le! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 07.

ImageGál Péter Pál, a Jobbik Székesfehérvári Alapszervezetének elnöke szerint Warvasovszky Tihamérnak fel kellene szólítania lemondásra az alpolgármestereket. Ha pedig ezt nem képes megtenni, akkor alkalmatlan a város irányítására. Ez esetben viszont - Székesfehérvár érdekeit nézve – önként ki kellene szállnia székéből, s átadnia helyét másnak.

 

Gál Péter Pál mai sajtótájékoztatóján elmondta: a Közgyűlés tegnapi ülésének egyetlen témája az úgynevezett „politikai vita” napirendi pont volt. Ennek megvitatása során világosan kiderült, hogy semmiféle összhang, együttműködés nincs a polgármester és a jelenlegi alpolgármesterek között. Ennek ellenére az alpolgármesterek nem fontolgatják azt, hogy lemondanak posztjukról, Warvasovszky Tihamér pedig továbbra sem ad egyértelmű választ arra, hogy lemondatja-e őket.

Ezért a Jobbik városi elnöke ezennel arra kéri Székesfehérvár polgármesterét, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, azaz szólítsa fel az alpolgármestereket pozíciójuk feladására. Ha pedig erre képtelen, akkor ő maga mondjon le, mert akkor ez azt jelenti, hogy képtelen a város irányítására.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A Polgári Frakció többségben van a Közgyűlésben, mégsem kap lehetőséget arra, hogy segítsen a válságban lévő városvezetésnek. Ezért Székesfehérvár irányítása, s ebből kifolyólag az azzal járó felelősség is a polgármesteré.

Gál Péter Pál felhívta a figyelmet arra, hogy Szigli István tegnapi felszólalása hűen tükrözi azt az áldatlan állapotot, amely jellemző Székesfehérvárra. Azt, hogy nincsen összehangolt vezetés, s erőteljes hiányosságok, szabálytalanságok tapasztalhatók több területen is. Vegyük például a Városgondnokságot, ahol kiderült, hogy fennáll annak a veszélye, hogy közel 400 milliós túlköltekezés történt mindenféle hivatalos felhatalmazás nélkül. Annál a Városgondnokságnál, ahol az adófizetők pénzéből gazdálkodnak!

Ezért arra kérték az új jegyzőt, hogy vizsgálja meg az ügyet. E ténynek viszont nemcsak jogi következményei vannak, hanem politikaiak is. Többek között az, hogy a Városgondnokság munkájának felelőse a polgármester. Ha pedig nem tudja ellátni már az ezzel járó feladatokat sem, akkor nincs mit tenni, mint távozni...

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3148&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3147&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3146&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >