Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Minden hétköznap várják a véradókat
Minden hétköznap várják a véradókat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. január 21.
Január hátralévő részében minden hétköznap várják az önkéntes véradókat a Székesfehérvári Területi Vérellátóban, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház területén. Regisztrálni az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján lehet, ahol számos fontos kérdésre választ kapunk A vér útja című ötrészes ismeretterjesztő videóból.

 

 

A véradás életet ment, vérkészítmények nélkül elképzelhetetlen a biztonságos betegellátás, a gyógyítás, ezért folyamatosan szükség van az önkéntesek közreműködésére. A Székesfehérvári Területi Vérellátót január hátralévő részében minden hétköznap felkereshetik a donorok, hogy segítsenek embertársaikon.

A váradások az alábbiak szerint alakulnak a Székesfehérvári Területi Vérellátóban, melyet a Seregélyesi út 3. szám alatt, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Területén találunk. Regisztrálni az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján, az alábbi linken lehet: https://www.ovsz.hu/hu/ver/veradasok

2022. január 20. (csütörtök) 8.00 – 15.00 óra között
2022. január 21. (péntek) 8.00 – 14.00 óra között
2022. január 24-e és 27-e között (jövő hétfőtől csütörtökig) 8.00 – 15.00 óra között
2022. január 28. (péntek) 8.00 – 14.00 óra között

Az OVSZ honlapján egy ötrészes ismeretterjesztő videót is találunk „A vér útja” címmel. A sorozatból megtudhatjuk, hogy miért fontos a véradás, mi történik a véradáson, hogyan állítják elő a vérkészítményeket, mikét vizsgálják laboratóriumban a levett vért, valamint hogyan tárolják, szállítják és használják fel a készítményeket.

Az OVSZ szeretettel hívja és várja az önkéntes véradókat!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >