Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
10. alkalommal hirdették meg a Kárpát-medencei gyermekrajzpályázatot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. január 26.
Tizedik alkalommal hirdették meg a hadtörténelmi, honvédelmi témájú, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázatot. A jubileumi kezdeményezés idei mottója egy Arany János verssor: Nemzetemnek vagyok katonája. A 8-18 éves tanulók papír alapon vagy online formában küldhetik be alkotásaikat 2022. március 30-ig.

 

 

A népszerű pályázatot ezúttal is a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a nagyváradi Tanoda Egyesület szervezi. A kezdeményezésben részt vehetnek 8-18 éves diákok, vagy az ebből a korosztályból szerveződő, maximum 4 fős alkotócsoportok a Kárpát-medence bármely pontjáról, de akár távolabbi területekről is. A cél változatlanul az, hogy a fiatalok minél kreatívabb, ötletesebb és korosztályukhoz illeszkedő formában és módszerrel jelenítsék meg a hazáját védő magyar katonát, fegyvereit, felszerelését, a tevékenységéhez kapcsolódó fontos hadtörténelmi eseményeket.

A Papírra vetve kategóriában készült alkotásokat eredeti formában, postai úton vagy a székesfehérvári és nagyváradi átvevőpontok egyikén személyesen leadva kérik az alábbi elérhetőségeken:

HTBK Székesfehérvári Szervezete
Székesfehérvár, Malom u. 2.; H-8000
vagy
Asociatia Tanoda
410001 ORADEA
str. Academiei Nr. 17. jud Bihor
ROMANIA

Az on-line kategóriában a résztvevők elektronikus úton juttathatják el alkotásaikat a szervezőkhöz a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre.

A beadási határidő mindkét esetben 2022. március 30.

Az alkotóközösségek esetében nem feltétele, hogy a diákok azonos iskolába járjanak. Egy tanintézményből több diák, diákcsoport is nevezhet. Egy alkotó, illetve alkotóközösség több pályamunkát is beadhat. Várják továbbá testvérek, alkalmi közösségek jelentkezését is. A legjobb művek készítőit „Arany Ceruza”, „Ezüst Ceruza” és „Bronz Ceruza” elismerésekkel és különdíjjal jutalmazzák.


A részletes pályázati kiírás a https://htbkszfvar.hu/nemzetemnek-vagyok-katonaja/ oldalon található.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >