Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Püspöki szentmise a betegek világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. február 08.
Püspöki szentmise lesz a betegek világnapján, február 11-én, pénteken a Szent Imre-templomban. Spányi Antal főpásztor a város papságával koncelebrált szentmisét mutat be, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét, valamint megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.

 

 

 

II. János Pál kezdeményezésére 1993 óta február 11-e a betegek világnapja annak emlékére, hogy Lourdes-ban 1858. február 11-én jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. A világnap célja, hogy "Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését. Ezen a napon kérjük a "Betegek gyógyítóját", hogy testi és lelki bajainkból a kegyelem kiemeljen és segítsen.

Február 11-én, pénteken 17 órakor Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával a Szent Imre-templomban, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét, és megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.

 

 
< Előző   Következő >