Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egy épületbe költözik az iskola és az óvoda Magyaralmáson Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 14.

ImageAz általános iskola épületébe akarja költöztetni a helybeli óvodásokat a Magyaralmási Önkormányzat. A régi óvodába a Polgármesteri Hivatal helyezné át székhelyét, majd egy – már beadott, integrált közösségi szolgáltató – pályázat megnyerése után építenének egy szerény kivitelű Hivatalt, s végső fázisként az Óvodát lebontanák.

 

A Magyaralmási Önkormányzat két évvel ezelőtt döntött arról, hogy a felső tagozatos általános iskolásokat átirányítják a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolába. A 100 éves múlttal rendelkező helyi iskola fenntartása ugyanis súlyos terheket rótt az önkormányzat költségvetésére, s más megoldást nem találtak.

Dr. Csiák Dánielné iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy az intézményben jelenleg 34 gyermek tanul: a második osztályban tizenheten, a harmadikban nyolcan, a negyedikben pedig kilencen. Első osztályt a múlt tanévben nem tudtak indítani, mivel az a három család, amely gyermeke iskolás korúvá érett, úgy döntött, hogy inkább Székesfehérvárra küldi iskolába csemetéjét az iskolabusszal.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hely tehát van bőven az épületben, amely a helyi polgármester, Vas Istvánné szerint kiváló megoldást kínál arra, hogy hogyan oldják meg az óvodások problémáját. A régi Óvoda épülete ugyanis nagyon elavult, a felújítása pedig nem lenne gazdaságos. Ezért a képviselő-testület azt találta ki, hogy az óvodásokat beköltözteti az iskolába, helyükre pedig áttenné székhelyét a Polgármesteri Hivatal.

Előtte azonban el kell végezni az ÁNTSZ stb. előírásainak megfelelő átalakításokat (pl. vizesblokkot kell építeni), ami jelentős költséggel jár. Erre 6 millió forintra pályázott Magyaralmás. Ha sikerül nyerniük az integrált közösségi szolgáltató teres pályázaton, terveik megvalósulhatnak, s a Hivatal is egy új épületet kaphatna, a régi Óvodát pedig lebonthatnák.

„Célunk, hogy kijöjjünk a rossz, használhatatlan épületekből, s a költségszámlákat csökkentsük.” – mondta a polgármester asszony.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >