Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Forgalomkorlátozások a Sportmajálishoz kapcsolódóan
Forgalomkorlátozások a Sportmajálishoz kapcsolódóan Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. április 29.
Forgalomkorlátozásokat vezetnek be május 1-jén, vasárnap a Sportmajális miatt, melyet idén a MOL Aréna Sóstón rendeznek meg. A sportprogramot nyitó hagyományos reggeli felvonulás útvonalán időszakos, míg a stadion környékén egész napos forgalomkorlátozások várhatóak.

 

 

Vasárnap reggel 05.30 és 24.00 óra között teljes szélességben lezárják a Csíkvári utat a Hosszúsétatér vonalában található kijelölt gyalogátkelőhely után az aréna melletti parkoló bejáratáig. Ugyancsak lezárják a Dr. Serényi Antal utcát a Homoksor felől, az állatkórház bejárója után.

A sportolók és sportegyesületek nagyszabású felvonulása 8.45 és 10.00 óra között tart, a menet a János vitéz parkból, a Petőfi-szobor előtti térről indul, majd a Palotai út – Széchenyi út – Csíkvári út útvonalon halad az arénáig. Emiatt a Palotai út és a Széchenyi út városból kivezető oldalán időszakos lezárások lesznek, a Horvát István utcai csomópontban ideiglenesen korlátozzák a keresztirányú forgalmat. A Csíkvári út lezárt szakaszán mindkét forgalmi sávot elfoglalják a résztvevők. A felvonulás rendőri biztosítás mellett zajlik, a rendőrség szakaszosan lezárja, majd az utolsó felvonulók elhaladása után folyamatosan felszabadítja az érintett útvonalat.

A „11”-es, a „40”-es és a „41”-es jelzésű helyi autóbuszjáratok május 1-jén üzemkezdettől üzemzárásig terelőútvonalon járnak. Ezek a járatok mindkét irányban a Csíkvári út – Homoksok – Batthyány utca terelőútvonalon közlekednek. A kimaradó Stadion megállóhely helyett ideiglenes megállót jelölnek ki a Homoksoron. A városból kifelé közlekedő autóbuszok számára a Homoksor 45-46. számú ház előtt, míg a városközpont irányába közlekedő buszok számára a Homoksor és Dr. Serényi Antal utca csatalakozása előtt. A városközpont irányába lévő Segesvári utca elnevezésű megállóhelyet ideiglenesen a Szent Kristóf templom (Batthyány u.4.) elé helyezik át.  

A szervezők kérik, egyben köszönik a közlekedők megértését és türelmét!

 

 
< Előző   Következő >