Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Római kori sokadalom Gorsiumban
Római kori sokadalom Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 06.
Két év kényszerszünet után visszatér a Floralia tavaszköszöntő ünnep Tác-Gorsiumba. Május 7-8-án, szombaton és vasárnap római kori sokadalom, Hadrianus bevonulása, gladiátorjátékok, divatbemutató, korabeli színdarab, rabszolgavásár és sok egyéb program várja az érdeklődőket minden korosztályból. Kiemelkedő eseményként szombaton délután átadják a Zichy-pincét, ahol ókori kőfaragványokat őriznek majd.

 

 

A Szent István Király Múzeum által szervezett Floralia ünnep történelmi időutazásra csábítja az érdeklődőket a hétvégén Gorsiumban. Megújul a leglátványosabb programelem, idén Septimus Severus császár helyett Hadrianus, Alsó-Pannónia helytartója bevonulását kísérhetjük figyelemmel. A római kori hangulatról hagyományőrző csoportok sokasága gondoskodik mindkét napon, lesznek gladiátorjátékok, táncbemutatók, divatbemutatók, csatajelenet, öltözet-, fegyver- és hadigépbemutató, gladiátor és kelta harci kiképzés, és sok egyéb más minden korosztálynak.

A Szabad Színház társulata 13.10 óra mutatja be Plautus római kori komédiaszerző A hetvenkedő katona című darabját. Kiemelt jelentőségű programelem lesz szombaton 15.00 órakor a Zichy-pince átadása, ahova a Múzeum székesfehérvári Rendházának lapidáriumában, azaz kőtárában található ókori kőfaragványok kerülnek. A kiállítás kurátora Agócs Nándor.

A részletes program a Múzeum weboldalán és közösségi oldalán is elérhető. Május 6-ig, péntekig 10 százalékos kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni a https://gorsium.jegy.hu/ portálon. A székesfehérvári autóbuszpályaudvarról Tácra mindkét napon három időpontban indul autóbuszjárat, melyekre szintén lehet oda-vissza szóló menetjegyet váltani ugyanezen a weboldalon. Személyesen pedig a Fekete Sas Patikamúzeumban és a Gorsium Régészeti Parkban van lehetőség az előzetes jegyvásárlásra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >