Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Immár magyar állampolgár Bamgboye Funsho Ibrahim
Immár magyar állampolgár Bamgboye Funsho Ibrahim Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2022. május 06.
Ünnepi eseménynek adott otthont tegnap délelőtt a Hiemer-ház házasságkötő terme: honosítás keretében közel tízen vették fel a magyar állampolgárságot. Az esküt tevők között volt a MOL Fehérvár FC játékosa, Bamgboye Funsho Ibrahim is.

 

 

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András gratulált elsőként a csütörtöki honosítási ünnepség résztvevőinek. Mint mondta, az egyik legszebb feladat az állampolgársági eskük ’kivétele’ és a magyar állampolgárság adományozását megerősítő okirat átadása. Köszöntött mindenkit, aki magyar nemzetiségű emberként lett magyar állampolgár, és köszöntötte Bamgboye Funsho Ibrahim-ot is.

Az ünnepség keretében tett esküt a MOL Fehérvár FC labdarúgója is, aki fiatal kora ellenére már öt esztendeje hazánkban él és játszik, most pedig immár magyar állampolgárrá is vált. „Messziről érkezett hozzánk, de itthon van már nálunk – és erről immár dokumentuma is van. Sokat köszönhetünk neki, és reméljük, hogy sok embernek okoz még majd örömet játékával hosszútávon is, a mi szeretett klubunknál. Hajrá, Vidi!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

A 23 éves Bamgboye Funsho Ibrahim a katari Aspire Academy-ben nevelkedett, 2016 novembere óta él Magyarországon. Először a Szombathelyi Haladás ifi játékosaként kapott szerződést, majd az Újpest játékosa volt. 2019-ben igazolt Székesfehérvárra, ahol azóta több mint 80 mérkőzésen lépett pályára. A 2021-es szezonban január hónap legjobb játékosa lett. Többnyire a pálya jobb oldalán érzi magát otthon, az idei NB1-es szezonban 18 mérkőzésen egy gólt lőtt és két asszisztot adott.

„Nagyon örülök és boldog vagyok, hogy itt lehetek Magyarországon, amit talán már az otthonomnak is nevezhetek. Nagyon büszke vagyok a magyar állampolgárságra! Ez egy óriási lehetőség és egyben álom is számomra, hogy akár a nemzeti válogatottban is játszhassak.” – mondta Bamgboye Funsho Ibrahim.

A MOL Fehérvár FC képviseletében Sallói István sportigazgató és a csapatkapitány-helyettes, Stopira vett részt a honosítási ünnepségen. „Mindig nagy dolog, ha valaki, aki távolról érkezett hozzánk, otthonának érzi ezt az országot, itt szeretne letelepedni. A Vidiben erre már szerencsére volt példa több játékos esetében. Emlékszem, amikor láttam Funsho-t a Haladás ifiben játszani, már akkor szívesen leigazoltam volna. A Vidi megtette, úgyhogy végül a játékosom lett. Egy csupaszív ember, jó srác, az öltözőben is kedvelik. Ezzel nő a magyar játékpercek száma a Vidiben, ilyen szempontból is jó, hogy immár magyar állampolgár.” – foglalta össze Sallói István. Szakmai értékelésként elmondta, hogy Funsho-nak megvannak azok a képességei – például dinamika, sebesség –, amelyek nemzetközi szinten szükségesek. Mivel fiatal játékosról van szó, még van lehetősége, hogy fejlődjön a kapu előtti döntéshozatalban is, és akkor szerinte van esélye akár a válogatottban is bemutatkozni.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >