Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Időutazás a Királyok és Szentek nyomában
Időutazás a Királyok és Szentek nyomában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. május 06.
Ifjú „kutatók” egy csoportja indult útnak tegnap a Szent István Király Múzeum Rendházépületében, hogy az Árpád-házi királyok és szentek nyomába eredve megtalálják az elrejtett tárgyakat, egy-egy élőképben felidézzék Szent Erzsébet személyét, majd a kódexmásolók türelmével iniciálét rajzoljanak, ki lúd-, ki filctollal. A Székesfehérvári Diáktanács általános iskolás tagjait és a diákönkormányzatok munkáját támogató pedagógusokat Haraszti Zsigmond múzeumpedagógus vezette végig a tárlaton.

 

 

A Királyok és Szentek – Az Árpádok kora című kiállítás hazánk államiságának korai történetét, annak korunkig fennmaradt tárgyi anyagát eddig legteljesebben bemutató kiállítás. A tárlathoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások célja, hogy elképzelhetőbbé tegye az ifjú látogatóknak az államalapítás korát, valamint emberközelbe hozza számukra az Árpád-kor történelmi eseményeinek szereplőit.

A Székesfehérvári Diáktanács felső tagozatos diákjai közül vállalkoztak tegnap arra egy csoportnyian, hogy részt vegyenek a 90 perces múzeumpedagógiai foglalkozáson. Ennek során Haraszti Zsigmond múzeumpedagógus segítségével fedezték fel a kiállítást. A kvízjáték mellett elrejtett tárgyakat kellett felfedezni, a kenyeret jelképező kis zsemlék és rózsák segítségével élőképben felidézni Szent Erzsébet alakját, majd mindezt egy kódexbe lejegyezni gyönyörű iniciálékkal.

A Királyok és Szentek – Az Árpádok kora című kiállítás június 15-ig, naponta 8–20 óra között látogatható a Szent István Király Múzeum megújult Fő utcai épületében.

További információk: www.arpadok.hu

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >