Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vasárnapig véleményezhető a buszhálózat bővítésének tervezete Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 07.
Továbbra is elérhető Székesfehérvár honlapján az a hálózati térkép és útvonaltervező, amellyel a helyi közösségi közlekedésben tervezett hálózatbővítést ismerhetik meg a fehérváriak. Arra kérik a városlakókat, hogy május 8-ig, vasárnapig véleményezzék a tervezetet.

 

 

A városi honlapon elérhetőek az autóbuszhálózat bővítésének tervei. A szakemberek minden járatútvonalra vonatkozóan szövegesen is összefoglalták, hogy hol milyen változtatások várhatóak, illetve hol nem történik majd módosítás. A korábbi tapasztalatok alapján jelentős, évi mintegy plusz 350 ezer km teljesítménnyel megnövelt rendszerrel terveznek, valamint az üzemidő is bővül, így a városrészek jelentős része egészen éjfél környékéig elérhető lesz. A hálózatbővítés eredményeként javul a kórház elérése, és a városrészeket összekötő járatoknak köszönhetően csökken az átszállások száma is. Az új menetrend várhatóan augusztustól léphet életbe.

Az autóbusz-hálózat bővítéséhez kapcsolódóan több városrészben szerveznek lakossági fórumokat, melyek egy része már lezajlott. Az alábbi összejövetelek vannak még hátra, melyekre hívják és várják az érintett lakókat: 

Május 9. hétfő 17.00 óra – Öreghegyi Közösségi Ház
Május 10. kedd 17.00 óra – Városháza, Díszterem
Május 17. kedd 18.00 óra – Alsóvárosi Közösségi Ház
Május 18. szerda 17.00 óra – Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Május 19. csütörtök 17.00 óra – Bodrogi u. 4. Hit Gyülekezet Háza


A városvezetők kérik, hogy lehetőség szerint minél többen véleményezzék a tervezetet, vegyenek részt a lakossági fórumokon, így segítve a fehérvári közösségi közlekedés fejlesztését.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >