Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ismét „Hetedhét” országra szól a Fesztivál
Ismét „Hetedhét” országra szól a Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. május 11.
Tíz évvel ezelőtt, 2012. május 11-én nyitotta meg kapuit a Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérváron. Moskovszky Éva baba- és Réber László grafikai gyűjteménye olyan kiállítóterekben kapott helyet a Hiemer-házban, ahol minden a játékról szól. A gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szórakoztató és érdekes kiállítás mellett múzeumpedagógiai programok, konferenciák, előadások, koncertek várták és várják ma is a látogatókat a múzeum tereiben.

 

 

Annak idején a gyerekek vették birtokba az épületet, és hagyománnyá vált, hogy a Hetedhét Játékmúzeum minden évben együtt ünnepli a születésnapját legifjabb látogatóival. Május utolsó hétvégéje, idén immár (8-9-)-10. alkalommal ismét két napra óriási játszótérré változik a Belváros.

A kicsik részt vehetnek a Hetedhét Játékfesztivál központi elemén, a mesés-játékos Hétpróbán, de lesznek színpadi programok és szabadjáték is. „Egy múzeum emlékeket őriz, amelyeket megoszt a látogatókkal. Idén arra kérjük a családokat, készítsenek egy egyedi albumot, amely a Hetedhét Fesztiválon készült fotókból áll, és osszák meg velünk élményeiket.”- mondja az ÖKK Podcast vendége.

Dr. Nagy Veronika muzeológus hívja a gyerekeket, május 28-án és 29-én jöjjenek, és segítsenek Zsuzskának, Fruskának és Olivérnek a fesztiválon, mert Édesmama a szatócsboltba, a patikába és a kalaposhoz is elküldi őket, de bizony a gyerekszobában is rendet kell rakni, mert hamarosan régen látott, szigorú tekintetű vendég érkezik a messzi Párizsból…

A folytatást meghallgathatják az ÖKK Podcast felületein:

https://anchor.fm/fehervar
https://open.spotify.com/show/6UivQcpSxGjumUF8ILOsbY

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >