Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Krém cukrászda nyerte a Királyi Desszertversenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. május 09.
Szebbnél szebb finomságokkal nyűgözték le a fehérvári zsűrit a Székesfehérvári Turisztikai Kft. és az Önkormányzat együttműködésében meghirdetett Királyi Desszertversenyen résztvevő cukrászatok. A Hiemer-ház Báltermében tartott kóstolás és zsűrizés után a 13 féle desszertből végül az Andreas rex névre hallgató, a Krém cukrászda által készített sütemény gyűjtötte be a legtöbb szavazatot.

 

9 nevező 13 féle alkotással készült a Királyi Desszertversenyre, melynek kóstolással egybekötött zsűrizését szombaton tartották a Hiemer-ház Báltermében. A zsűri tagjai azok közül kerültek ki, akik kitöltötték a Székesfehérvári Turisztikai Kft. Aranybulla-kvízét, majd az Alba Innovár robotjának segítségével leadták szavazatukat a Bálteremben. A Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző iskola felszolgáló tanulói már reggel 10 órára kipakolták a tizenhárom desszertkülönlegességet. A teljesség igényével mind az Andreas rex, az Arany Álom, a Magyar Misztérium, a Fehérvár pecsétje, az Arany szilva, az Aranybulla, a Gertrúdis, a Király meggyes, az Országalmás, a Hét pecsét, a Nobilis lex, a Csúcsos-hegy és az 1222 Kcal is kikerült az asztalokra.

Nagyon finom program volt, köszönhetően a jelentkezőknek és a különleges alkotásoknak – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Egy jó hangulatú rendezvénynek adott otthont a Hiemer-ház bálterme, ahova sok család érkezett gyerekekkel a szombati napon. Köszönetet mondott a versenyt szervező Tourinformnak és a Deákos fiataloknak is a verseny lebonyolításáért, továbbá azoknak a cukrászatoknak, műhelyeknek, akik jelentkeztek a Királyi Desszertversenyre. „Szükség van ilyen versenyekre és arra is, hogy a megálmodott alkotások elérhetőek legyenek a fehérvári cukrászdákban. Biztos vagyok abban, hogy az Aranybulla Emlékév következő hónapjaiban sokan lesznek olyanok, akik ezeket a sütiket keresik majd.” A rendezvény egy kicsit hasonló volt a Pünkösdi Virágálomhoz, melyen a székesfehérvári virágkötők segítik feldíszíteni a várost és örülök annak, hogy a cukrászok közösségével egy újabb hagyomány indult - hangsúlyozta Fehérvár polgármestere.

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a díjátadáson azt emelte ki, hogy az 500 fős zsűriből több százan szavaztak a nap folyamán. A rendezvény végig jó hangulatban zajlott, a cukrászok pedig igazán kitettek magukért: „Nagyon sajnálom, hogy a cukrászok nem vehettek részt ezen a felemelő napon. Rengeteg boldog ember volt ma itt, de azt gondolom, a készítők nap, mint nap találkoznak azzal az örömmel, amit a süteményeikkel okoznak.” Az ügyvezető elmondta, a sikeres nap után már a folytatáson gondolkodnak, ezzel hagyományt teremtve a Desszertversenynek. A díjátadó előtt Tóth Norbert, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke a szakmai zsűri véleményét tolmácsolva elmondta: bármelyik sütemény megállná a helyét az ország sütis pultjaiban.

A díjátadón először a legtöbb szavazatot kapó desszert díját osztották ki. Kiélezett versenyben az első helyezett a Krém cukrászda Andreas rex fantázianévre hallgató süteménye lett. A legjobb süteményért járó 250.000 forint értékű médiacsomagot, az elismerő oklevelet és serleget átvevő Végh József cukrász elmondta, ennyi év tapasztalat után már gyorsan kipattant a fejéből a sütemény ötlete, a díjra ugyanakkor nem számított. A leglátványosabb sütemény Különdíját Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia képviseletében adta át. A 120.000 forint értékű Csokoládé Akadémia utalványt és ajándékcsomagot a 4-es sorszámú sütemény, a Fehérvár pecsétje kapta, melyet Szabari Éva és a Torta Palota álmodott meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >