Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kemény csatát nyert a MÁV Előre SC-Foxconn Nyomtatás E-mail
Írta: PecsuPress   
2022. május 09.
3-1-es győzelmet aratott a MÁV Előre SC-Foxconn a Vidux-Szegedi RSE felett hazai környezetben, a férfi röplabda NB I. Liga rájátszás utolsó játéknapján. Dávid Zoltán vezetőedző alakulata első helyen zárt a 2021/2022-es szezonban és feljutott az Extraligába.

 

Jól indult a bajnokság utolsó és egyben legfontosabb rangadója, legalábbis hazai szemszögből: Valdas Listanskis pontjával 5-1-re ment a hazai csapat, 17-9-nél pedig már nyolc is volt közte. A szegediek nem tudtak lépést tartani, a MÁV 25-17-re hozta a nyitó játékrészt.

A második etap már korántsem volt könnyű menet, 5-3-as hazai előny után sorozatos hibák következtek és 7-6-nál már a Vidux vezetett. 12-9-nél ismét a vendéglátó állt jobban, Balázs Bálint pontját követően pedig 20-13 volt az állás. Könnyed fehérvári siker helyett azonban alföldi feltámadás következett, 24-20 után négy szettlabdát hárítva egyenlített Fésüs Erzsébet legénysége. Szerencsére ezután Valdas Listanskis két kulcsfontosságú ponttal, 26-24-nél lezárta a szettet, 2-0-s előnyhöz juttatva a MÁV Előre SC-Foxconnt.

A harmadik felvonásban végig fej fej mellett haladtak a csapatok: 3-1-nél a MÁV, 11-10-nél a Vidux, 14-13-nál ismét a hazai, majd 18-17-nél újfent a vendégcsapat vezetett. 21-18-nál és 23-20-nál viszont már hárompontos fórja volt a Szegednek. 24-22 után két szettlabdát is hárított Listanskis támadásai révén a vendéglátó, ellenben a fordítás nem jött össze, 26-24-re nyert a Szeged és 2-1-re szépített.

A negyedik szettben tovább folytatódott a gigászi küzdelem. 5-2-vel nyitott a MÁV, 8-8-nál döntetlen volt, 14-9-nél pedig újra többpontos előnyt kovácsoltak össze Boa Szabolcsék. 16-16-nál egalizáltak Nacsa Gáborék. 24-21-nél szettlabdához jutottak a Tisza-partiak, de innentől a korábbinál is nagyobb izgalmak következtek. Zsinórban háromszor volt eredményes a hazai gárda. 24-24 után négyszer(!) jutott újfent szettlabdához a Vidux, de valamennyit hárította a MÁV, 28-28-at követően pedig fordult a kocka és előnybe került Boa Szabolcs által, majd az első lehetőséggel élve, Listanskis pontjával nyert is 30-28-ra. A rangadót 3-1-re hozta a székesfehérvári csapat, ezzel első helyen végezve az NB I. Liga 2021/2022-es szezonjában, feljutva az Extraligába.

A MÁV és a mezőny legeredményesebb röplabdázója Valdas Listanskis volt huszonhét ponttal, míg Boa Szabolcs húsz pontot gyűjtött.

Férfi röplabda NB I. Liga, rájátszás az 1-4. helyért
MÁV Előre SC-Foxconn – Vidux-Szegedi RSE 3-1 (17, 24, -24, 28)
Székesfehérvár, 205 néző. Vezette: Dr. Árpás, Barabás.
MÁV: Deliu, Balázs, Boa, Listanskis, Kulcsár, Kholman. Csere: Takács (liberó), Ambrus, Doda, Tóth. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Hosszú és nehéz volt ez a kilenc hónap. Nehéz volt megváltoztatni a játékosok szemléletét, örökös harc volt. Viszont nagyon büszke vagyok rájuk, hogy megértették és váltottak. Nagyon megérdemelték, hogy megnyerjük a bajnokságot! Minden köszönetem az övék, büszke vagyok rájuk! A MÁV Előre előre megy, nem hátra!”

Boa Szabolcs csapatkapitány: „Nagyon örülök a győzelemnek! Nem volt egyszerű ez a meccs és a mögöttünk lévő kilenc hónapnyi munka sem. De úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, mert az egész csapat becsületesen dolgozott végig, és mindenki nagyon küzdött és sikerre éhes volt.”

Kholman Norbert center: „Örülünk a sikernek! Nem volt könnyű, de az, hogy húsz mérkőzen tizennyolc győzelmet arattunk és mindössze két alkalommal kaptunk ki, az a csapat és az edző közös érdeme. Keményen végigdolgoztuk a szezont, most pedig írtunk egy kis klubtörténelmet.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >