Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Merjünk segíteni: újra elindult a Hős Képzés Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2022. május 11.
A Mentők Napján indult újra a Hős Képzés a Székesfehérvári Mentőállomáson. A délután folyamán a mentősök két órán keresztül fogadták a bátor önkénteseket, akiket beavattak az életmentés alapvető mozdulataiba. A foglalkozások minden hónap harmadik hétfőjén lesznek ezentúl.

 

 

Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére 1887. május 10-én alakult meg az Önkéntes Mentőegylet Budapesten. A sokoldalúságáról is híres orvos – ő hozta létre Mentőmúzeumot, valamint alapította meg a Pesti Korcsolyázó Egyletet – jó érzékkel szervezte meg a Mentőegyletet: az 1892-es kolerajárvány felszámolásában nagy szerepet játszottak a koordinált tevékenységet végző mentőegyesületek. A mentés végül 1948-ig hasonló egyesületek felügyelete alatt maradt, majd létrejött az Országos Mentőszolgálat. Az úttörő kezdeményezés elindításának időpontját hivatalosan is a Mentők Napjának keresztelték.

A Mentők Napja alkalmából indult újra most a Hős Képzés is, melynek keretében a Székesfehérvári Mentőállomás munkatársai nyílt nappal egybekötött egészségügyi képzést tartottak. A mentősök minden érdeklődőnek megtanították a helyes mellkaskompressziót és a defibrillálást. A foglalkozás első két résztvevője, Nyikos György és Nyikos Orsolya az oklevélen túl még a helyszínen állomásozó esetkocsikkal is megismerkedhetett.

Az ismeretterjesztő foglalkozás legfontosabb üzenete, hogy merjünk segíteni. Ahogy Fodor Ádám mentőtiszt és állomásvezető elmondta, kiemelten fontos, hogy felismerjük a bajt, és merjünk segíteni. A szakszerű segítség megtanulásához pedig az ilyen oktatások is hozzátesznek.

Az állomás kollégái a járványhelyzet után most újraindították ezeket a foglalkozásokat, így minden érdeklődőt szeretettel várnak minden hónap harmadik hétfőjén, 15 és 17 óra között.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >