Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Töretlen fejlődésben a fehérvári triatlonos testvérpár
Töretlen fejlődésben a fehérvári triatlonos testvérpár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. május 20.
Feszített tempójú év lesz az idei Dévay Márk és Dévay Zsombor számára. Bár még csak május van, a fehérvári testvérpár már több versenyen is brillírozott világbajnok triatlonisták mellett.

 

 

Lassan fél éve már, hogy utoljára írtam a Dévay fiúkról. A fehérvári testvérpár édesapja, Dévay László tavaly decemberben nagy örömmel újságolta, hogy a Magyar Triatlon Szövetség elitranglistáján negyedik helyen zárta az évet a TRION SC triatlon szakosztálya. Az összetett lista alapján ők lettek Fejér megye legeredményesebb egyesület, Dévay Márk pedig megnyerte a magyarországi elit férfi triatlon ranglistát.

Azóta sok idő eltelt – és több jelentős versenyen is túl vannak már a srácok, úgyhogy igencsak elérkezett az idő arra, hogy végignézzük az elmúlt időszakot.

 

A Dévay fiúk édesapjukkal Cipruson

Dévay László Facebook-oldala

 

Az idei év első versenye a portugáliai Quarteira-ban került megrendezésre, ahová a fiúk egy egy hónapos ciprusi edzőtáborból érkeztek. Tavaly a Kanári-szigeteken edzettek a fiúk ez idő tájt.

A „meleg égövi” edzések azért fontosak, hogy ne csak a lakásban / a szobában tudják a kerékpáros edzéseket elvégezni, hanem a szabadban is gyűjthessék a kilométereket. A lényeg ilyenkor nem magában az edzés módszerében / típusában rejlik, hanem a helyszín- és időjárás-váltásban.

A négy hetes program után jött az Európa Kupa, mely az indulók létszámát (74 fő) és a neveket tekintve felért egy világkupával!

Mindkét srác keményen küzdött a kerékpáron és a futáson is. Ez megmérettetés volt az Európa Kupák "hírhedt" versenye az óceánban való úszás, a jéghideg víz, a méteres hullámok és a nagyon nehéz, technikás kerékpáros pálya miatt.” – árulta el Dévay László – „A már "szokott" módon Márk hozta az úszást elsőként, Zsombor pedig a középmezőnnyel hagyta el a vizet. Az így kialakult bolyok kezdték meg a bringázást, majd ezt követően a futást. Végül Márk az 5. helyen végzett (6 másodpercre a dobogótól), Zsombor pedig a 27. helyet szerezte meg, ami az U23 korcsoport 7.helyét jelentette.”

 

A fehérvári triatlonisták igencsak remekelnek a futásban (is!)

Dévay László FB-oldala

 

A testvérpár következő felkészülési versenye a balatonboglári duatlon OB / Egyetemi Főiskolás Országos Bajnokság volt. A pálya 5 km futásból, 20 km kerékpározásból, majd 2,5 km futásból állt. Az első futást egy kisebb 4 fős boly együtt abszolválta 14:05-14:13-as idővel, így ők együtt kezdték meg a bringázást, viszont a negyedik versenyző elég hamar leszakadt a bolyról.

A második futást hárman kezdték. Márk sokáig az olimpiai 7. helyezett Bicsák Bencével volt versenyben, s csak a legutolsó szakaszon alakult ki közöttük egy kisebb távolság. Az abszolút sorrendben Márk 2., Zsombor a 3.helyen ért célba. Zsombor korosztályában első lett és egyben megnyerte a MEFOB-ot is az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar színeiben.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2022/05/18/toretlen-fejlodesben-a-fehervari-triatlonos-testverpar

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >