Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vox Mirabilis – segítség az ukrán menekülteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. május 20.
A Vox Mirabilis Kamarakórus 2020-ban Értékteremtő Közösségekért díjat kapott, amely arra kötelezi az együttest, hogy különleges helyzetekben is megmutassa a közösség erejét.
 
 
A kórus a sikeres hangversenybérlete és a két önálló fesztiválja mellett számos jótékonysági fellépést vállal, gyakran rendeznek ingyenes koncerteket is, hogy a rászorulók térítésmentesen élvezzék a zenei kultúrát, emellett rendszeresen bekapcsolódnak a Krisztus Király Karitászcsoport munkájába is.
 
A háború kitörésekor, februárban, az elsők között mozdult meg az énekkar: egy egész kisteherautónyi tartós élelmiszert, háztartási és babatermékeket, matracokat, takarókat gyűjtöttek barátaikkal együtt, és juttatták el a háború sújtotta területre.
 
Most, hogy a háború több, mint két hónapja tart, a kórustagok ismét keresték a lehetőséget, hogyan tudnak aktívan segítséget nyújtani: áprilisi nagyböjti koncertjük egyben jótékonysági koncert is volt, lehetőséget adva a közönségnek is, hogy segítsenek.
 
„Elhatároztuk, hogy a koncerten befolyó összeget a kórus megduplázza. Fantasztikus közönségünk van, mert a kórussal együtt 250.000.- Ft-ért vásároltunk háztartási és babaápolási termékeket, amiket az Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászon keresztül Sinkovicsné Máté Hortenzia egyházmegyei karitászigazgató helyettes segítségével juttatunk el az ukrajnai menekülteknek. Köszönet és hála a hangversenylátogatók nagylelkűségért!” - nyilatkozta Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis vezetője. 
 
Vox Mirabilis - nem csak kórus – Közösség
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >