Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Irodalom, képzőművészet, zene
Irodalom, képzőművészet, zene Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. június 10.
Jobbnál jobb programok: könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, piknik közül válogathatnak pénteken és szombaton is az érdeklődők a 93. Ünnepi Könyvhét fehérvári eseményei között.

 

Mikor szabad ölni? – ez a címe annak az irodalmi beszélgetésnek, amely június 10-én, pénteken 17 órakor kezdődik. A Budai úti Tagkönyvtárban Spiró György íróval találkozhatnak és beszélgethetnek a résztvevők az elmúlt két évi munkásságáról.

Csillagkottából zengő bársony bariton – Ütő Endre emlékeinek igazsága címmel jelent meg Ütő-Dávid Lenke kötetet, amelyet az operabarát és olvasó közönség pénteken 17 órától egy író-olvasó találkozó keretében ismerhet meg. A Liszt Ferenc-díjas operaénekesről, a Magyar Állami Operaház volt igazgatójáról készült életrajzi kötet bemutatóján közreműködnek a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei. A Vörösmarty Mihály Könyvtár zenei és számítógépes részlegébe várják az érdeklődőket.

A Fehérvári Civil Központban pénteken a Felvidéken élő Fellinger Károly Lélekbogáncs című könyvét helyezik az érdeklődés középpontjába a Vörösmarty Társaság és a Vörösmarty Mihály Könyvtár közös rendezvényén. A 17 órakor kezdődő eseményen a könyvet P. Maklári Éva mutatja be, házigazda Bobory Zoltán lesz.

Június 11-én, szombaton 10 és 17 óra között a Bartók Béla téren Könyvheti Pikniket rendeznek. Lesznek gyerekprogramok, Váczi Márk bemutatja a Fekete Sas szállóról szóló könyvét, ugyancsak bemutatják Őri Tóth István Álom és élet című fotóalbumát, de lesz képregény workshop, gyerekjátszóház, kézműves foglalkozások, színpadi produkciók. Egész nap tart a vásár a városi és a megyei levéltárak, a Szent István Király Múzeum, a Líra és a Libri kiadók könyveiből. Az egész napos programot beszélgetés zárja Grecsó Krisztiánnal a VMK Olvasótermében. Az Aranybulla Könyvtár Alapítvány is csatlakozik a Bartók Béla téri Könyvheti Piknikhez, ahova kihozzák a Kreatív szombat című hagyományos programsorozatukat.

További részletek a www.vmk.hu honlapon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >