Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Évzáró napot szervezett a Székesfehérvári Diáktanács
Évzáró napot szervezett a Székesfehérvári Diáktanács Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. június 11.
Az önkéntesség és a közösségteremtés jegyében szervezett diákönkormányzati évzáró rendezvényt a Székesfehérvári Diáktanács. 12 iskola közel 100 tanulója vett részt a Fehérvári Civil Központban rendezett eseményen. Az Önkormányzat nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a fiatalokat.

 

 

Az önkéntesség, az önkéntes munka és az érettségihez kötelező iskolai közösségi szolgálat megismertetése, székesfehérvári lehetőségeinek feltérképezése volt a célja a Diáktanács rendezvényének. A fiatalok jellemzően szakiskolákból érkeztek, 12 intézmény körülbelül 100 tanulója vett részt. Négy állomáson zajlottak a programok: beszélgettek a különféle fehérvári civil szervezetekről, volt két önkéntes társasjáték – az egyik az activity mintájára zajlott, a másik egy civil szervezet képzeletbeli megalakításáról szólt –, illetve ismerkedtek a Titkok Házával.

Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében elmondta, érdemes a fiataloknak minél többet megtudniuk arról, hogy miként tudnak Székesfehérvár közösségépítésében részt venni, és hol tudják letölteni a kötelező IKSZ-t. Székesfehérvár büszke lehet az itt zajló önkéntességre, hiszen az elmúlt két évben a pandémia, most pedig a háború miatt kialakult humanitárius segítségnyújtás okán valósult meg komoly összefogás. A járvány alatt nagyon sokan segítettek az időskorúak ellátásában, napjainkban pedig a menekülteket támogatják. Ehhez a fontos munkához sok fiatal is kapcsolódott a városban. Az alpolgármester arra buzdította a fiatalokat, hogy kapcsolódjanak be az önkéntességbe, ami lelkileg is plusz élményt ad. Hozzátette, hogy az elmúlt két évben a járvány okozta elzártság miatt a diákok elszakadtak egymástól, így most az is fontos dolog, hogy a tanulói közösségek újraépüljenek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >