Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Beázások igen, komoly viharkárok nem keletkeztek Székesfehérváron
Beázások igen, komoly viharkárok nem keletkeztek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. június 11.
Intézményi beázásokat, közlekedési nehézségeket okozott az intenzív esőzés Székesfehérváron, ugyanakkor nem keletkeztek komolyabb viharkárok és személyi sérülés sem történt. Több ponton beázott a Hétvezér Általános Iskola és a felújítás alatt álló Városháza, a károk felmérése, elhárítása folyamatban van – számolt be pénteki Facebook posztjában dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

 

"A tegnapi, nagyon intenzív esőzés Fehérvárt sem hagyta érintetlenül, bár talán szerencsésebben megúsztuk, mint más országrészek települései, hiszen voltak városok, ahol szó szerint derékig ért a víz.

Egyelőre a Hétvezér iskolából érkezett jelzés, hogy komolyabb károkat okozott a vihar. Személyesen is bejártam reggel az épületet, sajnos sok helyen, sok kisebb beázás történt, ami megnehezíti az elhárítási és javítási munkákat, ami természetesen haladéktalanul megkezdődött. Mivel a suli diákjainak kb. fele jelenleg osztálykiránduláson van, ezért a mai nap tanítás szempontjából megoldható.

A város számos pontján a csatornarendszer nem tudta azonnal elvezetni a hirtelen lezúduló esővizet, aminek következtében sok helyen állt a víz, jelentősen megnehezítve ezzel a közlekedést is.  

Szintén komoly beázások érték a Városháza épületét, hiszen a felújítás miatt jelenleg nincs tető a Városházán, az átmeneti fóliázást pedig nem ilyen esőzésre találták ki. Ha már meg kellett történnie, akkor jobb, hogy most következett ez be, a felújítás során a kivitelező kijavítja majd a belső vízkárokat, egyébként is terveztük az irodák tisztasági festését.

Személyi sérülésekről nem tudunk, ahogy fentieknél komolyabb viharkárokról sem. Amennyiben tudnak közintézményt, vagy ingatlant érintő károkról, kérem, hogy jelezzék azt számunkra mielőbb!

Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki részt vett és vesz a tegnapi károk elhárításában és javításában! Dolgozunk, hogy maradandó probléma ne legyen a tegnapi vihar után!"

 
< Előző   Következő >