Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fekete Gergely a karate élvonalában Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. június 16.
A 21 éves fehérvári sportoló, Fekete Gergely látogatott szerdán reggel a Városházára. A kiváló karatést dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta, aki jó hangulatú beszélgetésen ismerhette meg az elmúlt időszak sikereit.

 

 

Fekete Gergely 21 éves kora ellenére nála sokkal tapasztaltabb versenyzőket gyűrt le tavaly, a Lengyelországban megrendezett, súlycsoportos Karate Európa-bajnokságon. A civilben Corvinusos hallgató egyedül a sportág egyik kiemelkedő alakjától, a 39 éves, tizenhatszoros Európa-bajnok Valerij Dimitrovtól kapott ki az elődöntőben, végül pedig a harmadik helyen zárt. Ahogy az őt elkísérő edzője, Stefanovics József, valamint édesanyja, a Katana Karate és Szabadidősport Egyesület vezetője, Máté Katalin elmondta: Gergő nagy jövő előtt áll a karatesportban. Az Európa-bajnoki harmadik hely egyébként világbajnoki kvalifikációt ért, Fekete Gergely így a legnagyobb karateszervezet harminckét legjobbja ellen mérheti fel a tudását.

A sportolót és kisérőit fogadó dr. Cser-Palkovics András örömét fejezte ki az elért eredmények okán. Ahogy a polgármester fogalmazott, Székesfehérvár abszolút sportos város, ahol folyamatosan arra törekszenek, hogy minél több sportágat lehessen magas szinten űzni. Az ilyen eredmények pedig jó példaként szolgálhatnak azoknak a fiataloknak, akik esetleg éppen sportágválasztás előtt állnak.

A kiváló eredmények után a karatés még nagyobb babérokra tör. Fekete Gergely már az egyetemi vizsgák után edzőtáborba vonul, ahol a fő cél néhány kiló izom felszedése lesz a technikai felkészülés mellett. Heti 7-8 edzéssel készül majd a szeptemberi versenyére, ami után szeretné megcélozni a sportág legnagyobb megmérettetésének számító, súlycsoport nélküli, Japánban megrendezésre kerülő Karate Világbajnokságot.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >