Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új körforgalom épült a Palotavárosban a biztonságos közlekedésért
Új körforgalom épült a Palotavárosban a biztonságos közlekedésért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. június 24.
Elkészült az új körforgalom a Palotavárosban, a Selyem és a Horog utca találkozásánál. A csomópontban zebrák is létesültek a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében. A tervek szerint a városrészben további körforgalmakat alakítanak ki.

 

A Selyem és a Horog utca kereszteződésénél minikörforgalom létesült, amelyben három oldalról gyalogos-átkelőhelyeket is kijelöltek. Megújult a csomópont burkolata, a járdakapcsolatok, és közvilágítás is létesült. A bruttó 37 millió forintos fejlesztés célja a gyalogosközlekedés biztonságának növelése, a forgalom lassítása és a Selyem utca, illetve garázstelep irányából a forgalomba történő bekapcsolódás megkönnyítése volt.

Palotaváros lakói és önkormányzati képviselői joggal és okkal kérik a körforgalmak létesítését, ez a kérdés rendszerint felmerült a lakossági fórumokon. A cél az, hogy segítsük az átkelést és lassítsuk a forgalmat a biztonság érdekében. A körforgalom egy speciális, 3D-s felfestést fog kapni hamarosan a jobb láthatóság érdekében – hangsúlyozta a csomópontban tartott sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Farkas László önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a palotavárosi lakók évek óta vártak a körforgalomra. A városrész szélén mintegy 1.000 garázs van, a tulajdonosok nap mint nap áthajtanak ezen a kereszteződésen, ami a nagy forgalom miatt nehézkes volt, a gyalogosok átkelését pedig veszélyeztetik az autók.  A legfontosabb, hogy a biztonságot garantáló körforgalom végre elkészült.

Viza Attila önkormányzati képviselő hozzátette, hogy a Horog utca és annak folytatásban a Kelemen Béla utca a palotavárosi közlekedés ütőere. A kereszteződések átalakításával gyalogátkelőhelyek jönnek létre, és ez a legfontosabb a biztonság szempontjából. Így nem az autós határozza meg a gyalogosnak, hogy mikor kelhet át az úton, hanem a gyalogosforgalom szabályozza az autósforgalmat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy további körforgalmakat terveznek a Palotavárosban: a Horog – Halász utcák és a Kelemen Béla – Hübner András utcák kereszteződésben, és szintén egy komolyabb beavatkozás várható a Jankovics utcai csomópontban is. Székesfehérvár polgármestere megerősítette, hogy a háborús infláció és az energiaárak emelkedése miatt Székesfehérvár nehéz helyzetben van ugyan, ám a 14 városrészbe erre az évre tervezett, a Városgondnokság által elvégzendő beruházásokat mindenképpen megcsinálják, az ezekre szánt forrásokat nem fogják átcsoportosítani.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >