Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Izgalmas programok az Alumíniumipari Múzeumban a Múzeumok Éjszakáján
Izgalmas programok az Alumíniumipari Múzeumban a Múzeumok Éjszakáján Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. június 24.
Izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a székesfehérvári Alumíniumipari Múzeum június 25-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján. Lesz többek között formaöntés homokba, népi jóslás ólomöntéssel és bányász dalest. Belépőként a Múzeumok Éjszakájára megváltható 500 forintos karszalag szolgál.

 

Június 25-én, szombaton 16.00 és 21.00 óra között várja vendéget a Zombori út 12. szám alatti Alumíniumipari Múzeum.

A bányászélet hagyományainak tiszteletére lesz formaöntés homokformákba. A bányászat világszerte használt jelképét, a keresztbe tett bányászéket és kalapácsot, vagy az 1000 éve Székesfehérvár érmét lehet önteni. A programban szerepel a múzeumpedagógiai foglalkozásokon népszerűvé vált Alu-Go, vagyis fém a fémmel összeillesztő technika, amit elősegíti a kézügyességet és a térlátás fejlődését. Idén egy bányászlámpás készítését tervezik, az alkotásokkal felderítő kalandra hívjuk a bátor bányászokat a múzeum kiépített bányarészletében. Külön érdeklődésre tarthat számot a népi jóslás ólomöntéssel. A hagyományos rituálé elűzheti a betegségeket és megjósolja a jövőt. A program regisztrációhoz kötött.

A napot dalest zárja, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület székesfehérvári tagjai bányász-kohász dalokat énekelnek. Meghívott előadók Jakab János öntőmester és Balázs Gyula, az Alu-Go technika kifejlesztője.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >