Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megnyerte a Bor- és Pezsgőregattát a Gardazzurra
Megnyerte a Bor- és Pezsgőregattát a Gardazzurra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. július 01.
Abszolút első helyezést ért el a Bor- és Pezsgőregattán a gyönyörű Gardazzurra, melynek legénységében a székesfehérvári Séllei Norbert kezelte a nagyvitorlát.

 

A hétvégén szervezte meg a Balatonfői Yacht Klub a 2022-es Bor- és Pezsgőregattát, mely a hajózó borászok és a borkedvelő hajósok nagysikerű, presztízs minőségű rendezvénye. 2011 óta eddig háromszor szelhették a habokat a hajósok e program keretein belül.

A versenyen most közel ötven hajó vett részt, köztük a 40 lábas, libera típusú, soktrapézos Gardazzurrával. A kormányos Simon Béla volt, a legénység többi tagja pedig Nagy Tamás, Csesznegi-Fényes Dávid, Dobai Lajos, Tóth Ákos, Kobza Attila, Koós Szabolcs, Juhász Ágoston és a székesfehérvári Séllei Norbert.

 


 

„Keneséből indultunk, érintettük Siófokot, aztán Csopakot, majd visszatértünk Kenesére” – mesélte Séllei Norbert. – „Az időjárás igencsak próbára tett minket, mert nagyon erős szél volt, 15-20 csomós, miközben erősen tűzött a nap. Tudni kell, hogy a hajónkon nincsen tőkesúly, hanem maga a legénység a tőkesúly. Ebből adódóan a trapézokon egy kötéltáncos ügyességével kell a hajót egyensúlyban tartani, és minél erősebb a szél, ez annál nehezebb feladat minden poszton. Hatalmas erők hatnak ilyenkor a hajóra.”

A fiúknak komoly technikai problémáik is akadtak: a vitorlafelhúzással és a vitorlacserével is gond volt. A hajón egy veret kiszakadt a helyéről, egy fordító csiga is darabokra tört az erőhatások miatt, az árbóc környékén se volt minden rendben, a híd is kezdett szétnyílni.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2022/06/28/megnyerte-a-bor-es-pezsgoregattat-a-gardazzurra

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >