Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Alba Kempo SE: túl a tavaszi versenyszezonon
Alba Kempo SE: túl a tavaszi versenyszezonon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. július 01.
61 aranyéremmel - közötte 7 világbajnoki címmel – zárta a tavaszi versenyszezont az Alba Kempo Sportegyesület.

 

Véget ért a tavaszi versenyszezon a székesfehérvári Alba Kempo Sportegyesület számára. A csapat mozgalmas félévet tudhat maga mögött: sokfelé jártak, több helyszínen is bizonyítottak a harcosok.

„Kemény edzésekkel, kitartó felkészüléssel, edzőtáborral, országos és nemzetközi versenyekkel, valamint rengeteg büszkeségre méltó eredménnyel, győzelemmel és sikerrel zártuk a szezont” – foglalta össze az elmúlt hónapokat Polgár Tamás, az Alba Kempo SE vezetője-edzője. – „A tavaszi versenyeket már önálló egyesületként kezdtük, ugyanis bejegyezték a klubunkat, mint sportegyesületet.”

A fehérvári kempokák az évet a Zen Bu Kan Kempo szövetség téli edzőtáborával indították. Mátraházán a haladó övfokozatú tagjaik képezhették tovább magukat és fejleszthették tudásukat.

 


 

Februárban megkezdték a célzott felkeszülést a WAC harcművészeti világbajnokságra, hiszen csapatuk az idei évben három Magyar Zen Bu Kan Kempo válogatott taggal is büszkélkedhetett. Szabó Rebeka, Burián Bendegúz és Koza Márk a tavalyi évben elért eredményi alapján képviselhette hazánkat és Székesfehérvárt a Portugália WAC világbajnokságon. A fiatalok a vébéről hét világbajnoki arannyal, három ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza.

„Óriási büszkeség töltötte el az egész csapatot, hiszen kőkemény szabályrendszerben, nagyon erős nemzetközi mezőnyben tudtak győzedelmeskedni az albás harcosok” – mondta Polgár Tamás, majd elmesélte, hogy március elején citrom- és narancssárga öves házivizsgát tartottak, ahol a zen bu kan kempóval még csak ismerkedő sportolók adhattak számot a tudásukról.

Ezt követően egyesületük négy tagja részt vett a HS Kinizsi Közelharc Kupán is, mely a Magyar Honvédség Katonai Küzdősport Bajnoksága. Kovács Martin, Bognár Roland, Szücs Tibor és Czentár Imre négy aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet bunyózott össze nagykesztyűs és földharc szabályrendszerekben. Ezen kívül Tibi elnyerte a Legharcosabb versenyzőnek járó különdíjat is!

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2022/06/25/alba-kempo-se-tul-a-tavaszi-versenyszezonon

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >