Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Továbbra is MÁV-színekben magyar válogatottjaink
Továbbra is MÁV-színekben magyar válogatottjaink Nyomtatás E-mail
Írta: PecsuPress   
2022. július 07.
A center Kholman Norbert és a nyitásfogfadó négyesütő Boa Szabolcs is a MÁV Előre SC-Foxconn játékosa marad a 2022/2023-as idényben. A férfi magyar röplabda-válogatottnál is számításba vett sportolók meghosszabbították szerződésüket az Extraligára készülő csapatnál.

 

 

A center Kholman Norbert és a nyitásfogadó négyesütő Boa Szabolcs is a MÁV Előre SC-Foxconn tagja lesz a következő szezonban. A Dávid Zoltán vezetőedzővel a magyar férfi válogatottnál is együtt dolgozó játékosok élményekkel teli időszakon vannak túl, klubszinten és a nemzeti csapat tekintetében is. Kholman pályára lépett az Ezüst Európa-ligában, Boa pedig a felnőtt válogatottbeli bemutatkozás mellett az U22-es nemzeti együttesben, Európa-bajnoki selejtezőkön is bizonyíthatott. A MÁV Előre NB I. Ligában elért 1. helyezéséből mindketten kivették részüket, Boa Szabolcs mindemellett még az U21-es bajnokságban aranyérmes csapatnak is tagja volt.

Kholman Norbert

„Sikeres szezont tudhatunk magunk mögött, hiszen elértük a célunkat. Mindenki sokat fejlődött egyéni és csapatszinten is. Köszönhető ez Dávid Zoltánnak, aki nagyon sokat próbál nekünk átadni tudásából, mind technikailag, mind mentálisan. Jó érzés volt bekerülni a válogatottba, ugyanis szeretnék még többet fejlődni és stabil tagja lenni a nemzeti csapatnak is. Szerintem mentálisan kell a legtöbbet fejlődnöm, a játékelemeim könnyebben csiszolhatóak. Sokat dolgoztunk és keményen szinte minden nap, hogy meglegyen a kitűzött cél és tudjuk, hogy most majd még keményebben kell, mint ezelőtt. De nem hiszem, sőt tudom, hogy ezzel nem lesz probléma! Erősödik a csapatunk három új játékossal. Biztos vagyok benne, hogy hamar beilleszkednek és egy fiatal, sikerre éhes csapatunk lesz jövőre, amely mindenkinek meg akarja mutatni majd, hogy mit tud!” – nyilatkozta Kholman Norbert.

 

 Boa Szabolcs

„Én úgy láttam a szezont, hogy egy nagy küzdés és bizonyítani akarás volt, mind a pályán mind az edzéseken, de a kialakult jó hozzáállásal a csapat sikeresen helyt állt és ezt a hozzáállást visszük tovább a következő szezonra. A junior döntőre ugyanezt mondanám, mindenki ugyanúgy akarta az első helyet és azt is siker koronázta. Nagyon kimeritő volt ez a sorozat is. Egyrészt, mert szezon vége volt, másrészt, mert már a csapat minden tagja kiadta magából a legjavát erre a szezonra, de ezen felül tudtunk kerekedni és megérdemelten nyertünk. Számomra különösen nagy öröm volt így búcsút venni az utánpótlás tornáktól, nincsen bennem hiányérzet és új célokat tűzök ki magam elé. Visszatérve a felnőttekre, csapatszinten is sokat fejlődtünk. Leginkább abban, ahogy együtt játszunk, kommunikálunk egymással. Egyénileg technikai és hozzáállás szempontból is, és remélem, jövőre még többet fejlődünk. Az extraligás szint megszokása lesz a legnagyobb kihívás. Nagyon pozitív élmény volt a válogatott és sokat segített a fejlődésemben. A klubnál pedig egy nagyon jó közösség is kialakult a csapatból, szóval végig jó volt köztük edzeni, még akkor is, amikor fáradt voltam vagy fájt valamim. Nagyon várom a következő időszakot és azt, hogy újra együtt dolgozzak a csapattal. Célom, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy a csapat ott van a magyar top klubok között. A szakmai részével, amit Zotya képiselt, nem volt semmi baj a szezon során, és ez szerintem így is fog maradni. Hasznos dolgokat tanultunk, sokat fejlődött mindenki, főleg, hogy folyamatosan fejlődik/bővül a szakmai stáb. Szerintem nagyon jó keret jött össze, az érkezőkre és az itt maradókra egyaránt gondolok.” – árulta el honlapunknak Boa Szabolcs.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >