Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A fazekas mester és tanítványa
A fazekas mester és tanítványa Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 22.
Molnárné Tamás Anetta fazekas, a Népművészet Ifjú Mestere, népi iparművész és Deák Jázmin fazekasa alkotásaiból nyílik kiállítás a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A mester és tanítványa közös tárlatot július 25-én 18 órakor Toma Krisztina, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitja meg.

 

 

A Tatán élő Molnárné Tamás Anetta fazekas nagyapja a paraszti társadalom egyik utolsó dohánytermelője volt, de a népi mesterségek különböző szakágában is jártas volt, így a nyári szünidők alkalmával ivódott bele a ma már népi iparművész alkotóba a népi kultúra, a népművészet szeretete. Tanulmányait is ebben az irányban folytatta. A Népművészet Ifjú Mestere, népi iparművész a Tata és Térsége Kézműves Egyesületet megalapítójaként 2010-ben hívta életre az Országos Fazekasmester Találkozót. Amellett, hogy megtanulta a fazekas mesterséget, Molnárné Tamás Anetta fontosnak tartja, hogy az ősök tudását tovább is adja. A Csoóri Sándor Alap Mester-Inas pályázatának köszönhetően Deák Jázminnal dolgoztak együtt az elmúlt időszakban. A fiatal művész 2018-ban a naszályi Országos Fazekasmester Találkozón 1. helyezést, 2019-ben pedig 2. helyezést ért el. Három éve végeztett népi fazekasként.

A közös alkotói munkát záró kiállításnak ad otthont a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház. A tárlatot július 25-én, hétfőn 18 órakor Toma Krisztina, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület Elnöke nyitja meg. Közreműködik Laki Lászlóné mesemondó.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!



 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >