Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szabadon engedték Misi mókust
Szabadon engedték Misi mókust Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2022. július 25.
Újabb jó hír érkezett a Vadvédelmi Központból: meggyógyult és felerősödött Misi mókus, így péntek délelőtt szabadon engedték. A májusban törött lábbal bekerült mókus egyike annak a 35 gyógyult állatnak, amelyeket csak az elmúlt két hétben engedtek szabadon a Központ munkatársai.

 

 

Nagyon együttműködő volt, mondta el Pintér Zsófia állatgondozó, megengedte, hogy megröntgenezzék, sőt, azt is, hogy bekössék a lábát... 10 napig, amikor is úgy gondolta, hogy elég volt, és leszedte a kötést. „Szerencsére addigra összeforrt a csont." - tette hozzá. A gyógyulás után kinti ketrecbe került sünik mellé, ahol már gyakorolhatta a vadon élést: „mi nem tálból etettük, hanem eldugdostuk az eledelt farönkökbe, a fakéreg mögé, hogy felkészítsük a szabad életre". A Sóstó kitűnő élőhely lesz számára, nagyon sok mókus él a környéken.

„Az elmúlt két hétben 35 állat kerülhetett vissza a természetbe." - mondta el Csete Gábor, a Városgondokság természetvédelmi szakmai vezetője. A most három hónapos Sóstó Vadvédelmi Központ igazi térségi szerepet tölt be, nem csak a megyéből, de a Dunántúl más részeiről is érkeznek a sérült állatok, akiket felkészült orvos és gondozó csapat fogad. A gyógyítás mellett a Központ bemutató funkciója is nagyon népszerű, nagyon sok csoport, egyéni látogató érkezik, környezeti nevelési órákat tartanak, így „a diákok, családok testközelből ismerhetik meg azokat az állatokat, amelyek a környezetünkben élnek, és ez segít a természet megértésében, megszeretésében".

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >