Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mesetábor a Gárdonyi Géza Művelődési Házban
Mesetábor a Gárdonyi Géza Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. augusztus 02.
Élményekben gazdag program részesei azok a gyermekek, akik a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár idei harmadik táborában vesznek részt. A Mesetárborban az élőszavas mesén túl népzene, néptánc, hangszerbemutó és kézművesfoglalkozás biztosít tartalmas nyári szünetet a kisiskolásoknak.

 

 

Furulya, dob, citera, hegedű és még számos vonós, fúvós, ütős hangszer sorakozott az asztalokon a Népmesepontban. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Mesetáborának résztvevői kedden délelőtt Bergerné Szőnyi Anna és Varró János zenepedagógusok vezetésével tettek egy nagy utazást a népi hangszerek világába. Énekeltek, táncoltak, meséltek a kisiskolásoknak.

Az intézmény az idei évben négy, különböző tematikájú tábort hirdetett, segítve a szülőket, hogy gyermekeik egy-egy hetes turnusban még több élményhez jutva, tartalmasan töltsék a nyári szünetet – mondta el kérdésünkre Szilvási-Grund Helga, a Ház vezetője. A mostani tábor a népmesék köré épül: élőszavas mesemondás, interaktív mesefoglalkozás, népi játékok, népi hangszerek bemutatója, valamint olyan kézműves foglalkozások (bőrözés, nemezelés, gyöngyfűzés) szerepelnek a programok között, amelyekkel nem olyan gyakran találkoznak. A résztvevő 20 gyermek közül a legtöbben Maroshegyről érkeztek. Az idei nyári szezont augusztus 15-től a Kézműves tábor zárja majd.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >