Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Olvasmánypályázat Illyés Gyula bűvkörében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 08.
Olvass, kutass, gondolkodj, alkoss! – ez a mottója a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasmánypályázatának, amelyre szeptember 19-ig várják az alkotásokat. A puszta gyermekei című kiírásban Illyés Gyula élete, meséi, versei témakörből választhatnak az indulók, akik nemcsak írásban, hanem képi világban és akár egy mesegyűjtemény formájában is megjeleníthetik a 120 éve született író életművét.

 

 

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlege A puszta gyermekei címmel hirdetett olvasmánypályázatot, amelynek középpontjában Illyés Gyula munkássága áll. A pályázók két korcsoportban indulhatnak. A 7-10 éves „Mesegyűjtők”-et arra bíztatják, hogy a Hetvenhét magyar népmeséből válasszanak ki egy történetet, és készítsenek hozzá illusztrációt, vagy írjanak egy új befejezést a mesének. Aki nem tud egy kedvencet kiválasztani, annak lehetősége van megmutatni ország-világ előtt a saját maga által, a könyv alapján készített mesegyűjteményt.

Az „Ifjú titánok”, azaz a 11-17 éves korosztály pályázói Illyés Gyulának ajánlhatnak kortárs irodalmat, vagy illusztrálhatják, átírhatják Illyés egy általuk választott versét, és ajánlhatják mellé más szerzők verseit. Aki azonban inkább alkotni szeret – festeni, rajzolni, ragasztani, e-illusztrációt készíteni –, az is indulhat. Feladatuk a kiírás szerint az, hogy helyezzék el Illyés Gyula portréját egy, az alkotó számára tetszőleges világban.

A pályázatok leadási határideje szeptember 19. További részletek a https://www.vmk.hu/a-puszta-gyermekei oldalon olvashatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >