Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvári Királyi Napok 2022
Székesfehérvári Királyi Napok 2022 Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. augusztus 07.
Tárt kapukkal és gazdag programkínálattal várja Székesfehérvár augusztus 12-e és 21-e között mindazokat, akik kíváncsiak az Árpád-ház korára, királyaink mindennapjaira és ünnepeire.

 

 

Akik a történelmi hagyományok tisztelete mellett nyitottak a játékra, az újdonságokra, szeretik a néptáncot, a komoly- és könnyűzenét. Élvezik a nyár minden pillanatát, főleg, ha jó fúvószene szól a Zichy ligetben, vagy éppen a Városház téren. Kíváncsian erednek a történelmi titkok nyomába, vagy szívesen megtanulják a betűszedés, az aranyozás technikáját.

Van erejük, hogy saját és nézőtársaik örömére beszínezzék a Bartók Béla teret néhány drótszamár hátán. Szívesen mókáznak a gólyalábasokkal és a város középkorból itt termett lakóival, és van merszük bemenni a jósok sikátorába, ahol kártyavetéssel, hörcsögjóslással ismerhetik meg jövőjüket.

A bátrabb természetűek akár középkori csatában is részt vehetnek, de elméjüket is élezhetik az óriás sakktáblán zajló ütközetben. A nagy forgatagban a parkok, terek a pihenésre, a templomok, szakrális helyszínek az elcsendesülésre adnak lehetőséget.

Ha minderre, és még egy kicsit többre is kíváncsiak, akkor nincs más hátra, mint részt venni a Székesfehérvári Királyi Napokon, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Az adás elérhető a https://anchor.fm/fehervar vagy a https://open.spotify.com/show/6UivQcpSxGjumUF8ILOsbY oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >