Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 15-én Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 15.
Katonai megemlékezéssel folytatódnak augusztus 15-én, hétfőn délelőtt a Székesfehérvári Királyi Napok programjai. Délután a Folkfesztivál keretében lesznek gyerekprogramok, kalotaszegi ízelítő és késő este jön a Cimbaliband zenekar. Kiállítás nyílik királyi aranyakból a Múzeumban, és immár a megújult Bazilikában tarthatják a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisét.

 

9.00 órakor a Magyar Királyi Szent István 3. Gyalogezred doni harcokban elesett katonáinak tiszteletére szerveznek megemlékezést. Az eseményre a Lánczos Kornél Reálgimnázium udvarában, az ezred emléktáblájánál kerül sor.

Hétfőn folytatódnak a Királyi Napok Folkfesztivál programjai:  

15.00 órától a Táncházban Királyi Játéktér, kézműves foglalkozás, 16.00 órától a ház udvarán  Netz-es gyerekek családi örömzene, örömtánc várja a látogatókat.

Este nyolc órakor a Királyi Táncpódium keretében a Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar Szerelmünk, Kalotaszeg című produkcióját láthatja a közönség a Zichy-színpadon. A műsor a kalotaszegi tájegység különleges és egyedi vonásait mutatja be. 22.00 órakor a Cimbaliband zenekar koncertjén mulathat a közönség a Táncház udvarán, a csapat zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik anépzenével és a modern zenei stílusokkal.  24.00 órától a Galiba zenekar zárja a napot.

16.30 órakor a Szent István Király Múzeum Rendház épületében nyitják meg a Királyi aranyak Fehérváron – kincsek a Szent István Király Múzeum gyűjteményéből című kiállítást. 19.00 órakor a Díszudvarban, a Múzeum akusztikon a „Hangoló” kvartett koncertezik.

19.00 órakor kezdődik a Királyi Napok egyik legjelentősebb, hagyományos egyházi programeleme, a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmise, melyre a megújult Szent István-székesegyházban kerül sor. A misét Spányi Antal megyés püspök celebrálja.

21.00 órakor folytatódik a Kertmozi a Bartók Béla téren. A hónap dolgozója című francia vígjátékot vetítik. Jegyvásárlással kapcsolatos információk a www.baratsagmozi.hu oldalon találhatóak.

21.00, 21.30, 22.00 órakor ismét látható lesz a 3D fényfestés a Nemzeti Emlékhelyen, a mauzóleum falán.

A Székesfehérvári Királyi Napok részletes programjai a https://kiralyinapok.szekesfehervar.hu/ oldalon olvashatóak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >