Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvári Királyi Napok 2022 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 17.
A Királyi Napok Folkfesztivál a Jászság Népi Együttes, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája közös előadásával zárul szerdán este a Zichy-színpadon. Augusztus 17-én adják át a Lánczos–Szekfű Ösztöndíjakat, a Deák Dénes-díjat, a Deák Dénes Ösztöndíjat és az Aranybulla-díjat a Bory-várban. A Szent István Király Múzeum díszudvarán a JackBerry Band, míg a Táncházban a Puszták Népe Front koncertezik.

 

A Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál éppen félidejéhez ér, míg a Királyi Napok Folkfesztivál augusztus 17-én, szerdán zárul. A Királyi játéktér gyermekeknek szóló kézművesfoglalkozás 15 órakor kezdődik, majd 16 órától a Guliba Társulat mesés előadást varázsol a gyerekeknek tánc- és énekhagyományaink segítségével. A Zichy-színpadon a Jászság Népi Együttes, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája közös előadása Mindenek szerelme 20 órakor kezdődik. A produkcióban egyedülálló módon jelenik meg a rock and roll, a népzene és a néptánc hármas egysége, mely érdekes hangulattal, lendülettel, finoman kimunkálva szórakoztat. Az előadást zenei hangzásban és táncos képekben egyaránt végigkíséri a hagyomány és a korszerűség, amelyek a szerelemről, az emberi kapcsolatokról, az elmúlásról, az újrakezdésről szólnak. A Folkfesztivál utolsó estéjén 22 órától a Puszták Népe Front koncertezik, majd 23 órától a Paraba Világzenei Klub zárja az idei táncos rendezvényt.

A hagyományoknak megfelelően, augusztus 17-én, szerdán adják át a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Alapítvány ösztöndíjait, a Deák Dénes-díjat, a Deák Dénes-ösztöndíjat és az Aranybulla-díjat. Az ünnepélyes eseménynek a Bory-vár Százoszlopos udvara ad otthont 17 órától.

A Szent István Király Múzeum Fő utcai díszudvarában 18 órakor a Múzeum akusztik keretében a JackBerry Band (Rechner-Sajgó Kata – ének, Békefi Róbert – gitár, Rechner Balázs – banjo, gitár, szájharmonika) zenél. Míg a Nemzeti Emlékhelyen 21, 21.30 és 22 órakor kezdődik a 3D fényfestés.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >