Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Mától vasárnapig tartanak a Koronázási Ünnepi Játékok a Belvárosban
Mától vasárnapig tartanak a Koronázási Ünnepi Játékok a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 19.
Ma kezdődnek és vasárnapig tartanak a Koronázási Ünnepi Játékok Székesfehérváron. A háromnapos esemény középkori hangulatot varázsol a történelmi Belvárosba és kalandokkal teli, izgalmas időutazást kínál minden korosztálynak. Változás, hogy a várható erős szél miatt ma az óriásbábok nem szerepelnek a programokon. Az időjáráshoz igazodó programváltozásokról folyamatosan tájékoztatást adunk.

 

A Koronázási Ünnepi Játékok augusztus 19-én, pénteken, 20-án, szombaton és 21-én, vasárnap 10.00 és 19.00 óra között várják a látogatókat a Városház téren, a Fő utcán, a Bartók Béla téren, az Országzászló téren, a Hotel Magyar Király előtti téren és a Zichy ligetben. A gyerekek középkori játékokat próbálhatnak ki, lesz többféle kézműves foglalkozás, koncert és bábműsor is. A kavalkádban szerepel még lovagi torna, jósok és boszorkányok sikátora, az Országzászló teret magyar hagyományőrző faművesek, míg a Zichy ligetet ősi hagyományőrző tábor foglalja el. Középkori zenét játszó muzsikusok, gólyalábas komédiások és zászlóforgatók járják a Belvárost három napon át.

Az előrejelzések szerint a hétvégén erős széllel, esővel és viharral is lehet majd számolni. Ez sajnos programváltozásokat hozhat a KÜJ esetében is. Az már biztos, hogy a várható erős szél miatt ma az óriásbábok nem szerepelnek az előre meghirdetett helyszíneken.

A szervezők folyamatosan követik az időjárás alakulását, és ehhez igazodva módosítják a programokat. A változásokról a rendezvénysorozat hivatalos honlapján, a kiralyinapok.szekesfehervar.hu oldalon és közösségi médiafelületeinken is tájékoztatást adunk.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >