Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az Extraligában is Nagy Fanni irányítja a női csapatot
Az Extraligában is Nagy Fanni irányítja a női csapatot Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsu Press   
2022. szeptember 09.
Az NB I. Liga 1. helyezés és ezáltal az Extraliga-szereplés kiharcolása után továbbra is Nagy Fanni irányítja a MÁV Előre SC-ST Solar női alakulatát. A tavaly szezonközben érkezett szakemberrel egyrészt visszatekintettünk az örömittas bajnoki zárásra, másrészt beszélgettünk a nyári változásokról és az új idény várakozásairól.

 

Hogy élted meg a kívülről mélyvíznek tűnő feladatcunamit az NB I. Ligában?
Igazából ez belülről is mélyvíz volt, de igyekeztem minél hamarabb alkalmazkodni az új helyzethez és felnőni” a feladathoz. Úgy érzem, az adott helyzetből sikerült kihozni a maximumot a lányokkal közösen. Őszintén mondhatom, hogy nem volt egyszerű, de ahogy mondani szokás, minden jó, ha a vége jó.

Milyen érzés volt fellélegezni feljutáskor?
Ezt nem is tudnám pontosan kifejezni szavakkal. Számomra ugyanolyan felejthetetlen élmény volt, mint a lányoknak. Játékosként átéltem már ilyen pillanatot, így tudom mit jelentett a fiataloknak és fantasztikus érzés volt együtt örülni velük.

Miként fogadtad, hogy egy szinttel feljebb is számítanak a munkádra, Te eleve itt képzelted el a jövődet?
Amikor szezon közben felkértek vezetőedzőnek, egyből jelezte a vezetőség, hogy hosszútávon szeretne tervezni velem. Hozzátették, hogy ha működik a közös munka, akkor a szezon végeredményétől függetlenül számítanának rám a jövőben is. Abban a pillanatban még nagyon távolinak tűnt, hiszen elsősorban az adott feladatra koncentráltam. A szezon után biztosítottak róla, hogy megkapom a lehetőséget Extraligás edzőként is. Nagyon megtisztelő feladat, ami persze rengeteg munkával jár, de az biztos, hogy, ahogyan a lányoktól is a maximális erőbedobást várom el, én is ugyanígy készülök az új szezonra.

Milyen szempontok alapján állítottad össze az új idény csapatát?
Legelsőként szerződést hosszabbított a klub azokkal a fiatalokkal, akik kiharcolták a feljutást és megkapják egy szinttel feljebb is a bizonyítási lehetőséget. Melléjük igyekeztünk olyan játékosokat keresni, akik játéktudásban húzóerőt képviselnek és közben a mentalitásuk, továbbá a személyiségük beleillik ebbe a fiatal közegbe.

Bár még nem teljes a keret, milyenek az első hetek tapasztalatai a régi és új játékosokkal?
Nagyon pozitívak az első benyomások. A legfontosabb, hogy minden itt lévő játékos akar dolgozni és alig várja, hogy bizonyíthasson. Nagyon keményen odateszik magukat a lányok és úgy látom, a csapaton belüli közösség is egyre jobban összecsiszolódik. Persze még nagyon az elején járunk az útnak, de ez mindenképp jó kezdet.

Mi az alapvető elvárás és mi az, amivel szíved szerint elégedett lennél a 2022/2023-as idény végén?
A vezetőség a szezon végére mind egyéni, mind csapatszinten szeretné a fejlődést látni, amit nem az elért helyezésben mérnek. Én akkor leszek elégedett, ha ez megvalósul, és mindig egy végsőkig egymásért küzdő csapat lép pályára.

Gratulálunk az eddig elért eredményekhez és sok sikert kívánunk az új idényre vonatkozóan is!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >