Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: Fiola és Nego ismét a válogatottban
Vidi: Fiola és Nego ismét a válogatottban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2022. szeptember 15.
Ahogy az elmúlt időszakban mindig, a MOL Fehérvár FC játékosai közül Fiola Attila és Loic Nego kapott meghívót a magyar labdarúgó-válogatottba Marco Rossi szövetségi kapitánytól. A mieink előtt két Nemzetek Ligája találkozó áll: szeptember 23-án 20.45 órakor idegenben Németország, majd három nappal később, ugyanebben az időpontban, a Puskás Ferenc Stadionban Olaszország lesz az ellenfél.

 

Nem kis szenzáció, hogy a nemzeti együttesünk oda-vissza megverte Angliát, így a hazai németek elleni döntetlen és az olaszországi vereség ellenére a csoportja élen áll! Amennyiben ott is marad, azon túl, hogy bejut a fináléba, hatalmas lépést tesz a következő Eb-kvalifikáció felé, feltéve, ha ez közvetlenül nem sikerül.

A Vidiből a két stabil válogatotton kívül a jövőben számíthat meghívóra Schön Szabolcs is, aki nemrég igazolt a csapathoz és még nincs megfelelően játékban, miután volt amerikai csapatában alig kapott szerepet. A Vidiben ismét formába lendülhet, ami klubján kívül a válogatottnak is jól jönne.

A keretben lesz két újonc, a holland bajnokságból érkező Kerkez Milos, valamint a részben Vidi-nevelésű, jelenleg a ZTE-ben szereplő védő, Mocsi Attila. Visszatér a keretbe az elmúlt időszakban mellőzését kérő (ugyancsak Vidi-nevelés) Kleinheisler László és a Törökországban légióskodó Varga Kevin. Sérülése miatt nem szerepelhet a két NL-meccsen Sallai Roland.

A teljes keret:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK – Ausztria), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Nego Loic (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin – Németország), Styles Callum (Millwall FC – Anglia), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Kevin (Hatayspor – Törökország)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >