Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Öreghegyi szűrőnap az egészség védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. szeptember 19.
Tizedik alkalommal adott otthont az Öreghegyi egészségnapnak az Öreghegyi Közösségi Ház. A városrészi szűrőnapon előzetes regisztrációt követően EKG és kardiológiai vizsgálatokra, boka-kar index meghatározásra, bőrgyógyászati szűrésre, csontsűrűség mérésre jelentkezhettek a fehérváriak. Ezek mellett a folyamatosan érkezőket vércukorszint és koleszterinszint és állapotfelméréssel, dietetikai tanácsadással várták a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda munkatársai.

 

Egy anonim kérdőív, egy személyre szóló állapotfelmérő teszt kitöltését és a regisztrációt követően indulhattak el a tizedik Öreghegyi egészségnapra érkezők az általunk igényelt szűrővizsgálatokra az Öreghegyi Közösségi Házban. A résztvevők koruk alapján  három generációt öleltek fel.

Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok a helyszínen elmondta, a városrészi szűrőnapoknak évtizedes hagyománya van immár. Az egészségnapok fontosak Székesfehérvár életében, hiszen szeretnénk, hogy a szépen fejlődő város lakói egészségesen, jó egészségben éljenek. Ennek érdekében törődni kell a testi-lelki egészséggel. Ezek a programok a szűrések mellett erre is felhívják a figyelmet.

Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, az EKG és kardiológiai vizsgálatokra, boka-kar index meghatározásra, bőrgyógyászati szűrésre, csontsűrűség, mérésre előzetes regisztrációval lehetett jelentkezni. Ezen kívül bárki részt vehetett az állapotfelmérésen, ahol vércukor- és koleszterinszintet néztek, valamint teljes testösszetétel mérésen is részt vehettek, valamint dietetikai tanácsadást is igénybe vehettek az érdeklődők.  Mint mondta, az a tapasztalat, hogy van, aki egy-egy vizsgálatra jön, van, aki teljes állapotfelmérésre érkezik. Ez általában nem és életkor függő. Az a cél, hogy minél többen minél többféle szűrővizsgálatra legalább évente egy alkalommal menjenek el a fehérváriak, tette hozzá. A tervek szerint a városrészi szűrőnapok a Köfémen folytatódnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >