Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Európai Sporthét Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. szeptember 22.
Székesfehérvár idén is csatlakozik az Európai Sporthét kezdeményezéshez szeptember 23. és 30. között. A Sporthét eseményeit hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetséges koordinálja, Székesfehérvár pedig kiemelt helyszínként került be a programba.

 


Az Európai Bizottság 2015 óta rendezi meg az Európai Sporthetet. A jellemzően ősszel megrendezett mozgáshét idén is a #beactive mottót kapta, mozgásra invitálva ezzel a lakosságot. A kezdeményeshez összesen 39 ország csatlakozott idén, köztük olyan Európai Unión kívül országok is, mint Izland, Koszovó és Grúzia. Az idén szeptember 23. és 30. között várják a sportolni vágyó embereket, Székesfehérváron például akár 100 helyszínen – ismertette a kezdeményezést Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának sportmunkatársa. Magony Tamás hozzátette, az Európai Sporthét programjainak gerincét a Nyitott tornatermes sportolási lehetőségek adják, melynek beosztását a városi honlapon, ide kattintva érhetik el.

„Székesfehérvár egy sportos város, hiszen számos olyan sportolási lehetőséget nyújt, amit rendszeresen használ a lakosság.” – méltatta a lakosság aktivitását Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Mint elmondta, a kondiparkok és sportpályák egész évben népszerű helyszínek, azonban az Európai Sporthét keretein belül több szervezett edzésen is részt vehetnek az érdeklődők.

Az Európai Sporthét kiemelt programja lesz a #BeActive Night szeptember 24-én, szombaton. Ezen a napon nordic walking, teqball bemutató, futáspróba és a Fitness by Night edzés várja a résztvevőket. Rusznák Renáta edző évek óta tevékenyen részt vesz a városi sportéletben. A nap zárásának tervezett Fitness by Night edzést ezúttal is a Túrózsáki út Szabadidőparkban vezényli le, 20.45 órától.

Fontos, hogy a sportolók kényelmes, az időjárásnak megfelelő öltözetben érkezzenek. Az aktivitásokon minden résztvevő ingyenesen, saját felelősségre vehet részt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >