Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow „Eszti néni 100+1” – emlékezés Mihályi Gyulánéra
„Eszti néni 100+1” – emlékezés Mihályi Gyulánéra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 28.
Énekkel és az egykori tanítványok történeteivel tisztelegnek és emlékeznek meg a 101 éve született Mihályi Gyuláné Eszti néniről a zene világnapja előtt egy nappal Székesfehérváron. „A zenei nevelésért” Alapítvány szeptember 30-án, pénteken 10 órakor kezdődő eseménye a Városház térről indul. A köszöntőket követően kisvonattal ellátogatnak azokba az iskolákba, ahol Eszti néni tanított.

 

Mihályi Gyuláné, Kodály Zoltán egyik legtehetségesebb tanítványa volt, nemzedékek sorának ének-zene tanáraként és több kórus karnagyaként meghatározó szellemi-kulturális örökséget hagyott a városra. Mihályi Gyuláné Eszti néni hagyatékának ápolására 2007-ben hozták létre a Zenei Nevelésért Alapítványt, amely többek között az ifjúság zenei nevelésében kiemelkedő munkát végző pedagógusok elismerésére alapította a Székesfehérvár Zenei Nevelésért Díjat.

Eszti néni 1921. június 9-én született és 15 évvel ezelőtt, 2007. szeptember 2-án hunyt el. Születésének 100. évfordulójáról a tavalyi évben a járvány miatt nem tudott együtt emlékezni a fehérváriak közössége, így „A zenei nevelésért” Alapítvány idén „Eszti néni 100+1” címmel egy rendhagyó eseményt szervez. Énekkel és az egykori tanítványok történeteivel tisztelegnek és emlékeznek meg a 101 éve született Mihályi Gyulánéról a zene világnapja előtt egy nappal Székesfehérváron. „A zenei nevelésért” Alapítvány szeptember 30-án, pénteken 10 órakor kezdődő eseménye a Városház térről indul, ahol köszöntőt mond Brájer Éva kulturális tanácsnok és Kneifel Imre, az Alapítvány kuratóriumi elnöke. Ezt követően a kisvonattal ellátogatnak azokba az iskolákba, ahol Eszti néni tanított.

A Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola (Ady E. utca) előtt Hartyányi Judit, a kuratórium volt elnöke, egykori tanítvány emlékezik és dr. Gulyás Antal egykori tanítvány mond köszöntőt. 10.45 órakor a Vasvári Pál Általános Iskola előtt Laczkó Gábor igazgató, egykori tanítvány köszönt. E két helyszínen a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8.é osztálya énekel. 11.15 órakor a Vasvári Pál Gimnázium előtt Magyarné Pál Laura egykori tanítvány szól, közreműködik Kneifelné Vass Éva egykori tanítvány és tanítványaik. 11.45 órakor az emlékezők kisvonata a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola elé érkezik, ahol Kneifel Imre címzetes igazgató visszaemlékezését követően koszorút helyeznek el Mihályi Gyuláné Eszti néni emléktáblájánál. Énekel a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8.é osztálya. A különleges megemlékezés 12.15 órakor ér a végállomásra, azaz a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnáziumhoz. Király István igazgató köszöntőjét követően a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium Vegyeskara ad műsort, majd dr. Mihályi Gyula alapító gondolataival zárul a rendezvény.

Szeretettel várnak mindenkit a városi helyszíneken!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >