Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Hétvezérben tért vissza az ARAK AKTÍV Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. szeptember 28.
Az Alba Regia Atlétika Klub nagy sikerű ARAK AKTÍV nevű programja két év kihagyás után, szerdán reggel indult újra a Hétvezér Általános Iskolában. Az első napon négy évfolyam, közel 300 diákja versengett.

 

 

Gyerekzsivajtól volt hangos a Hétvezér Általános Iskola tornaterme a szerda reggeli órákban. A lelkes diákok azonban nem a megszokott testnevelésórákon vettek részt, hanem az Alba Regia Atlétikai Klub által 2010-ben életre hívott ARAK AKTÍV atlétikai programján. A 3. és 6. évfolyam közötti diákok például 10 méteres sprintben, célbadobásban, ugrásokban is kipróbálhatták magukat. A korábbi évekkel ellentétben idén azonban nem a versenyen, sokkal inkább a feladatok kipróbálásán, a sport megkedveltetésén és a toborzáson van a hangsúly.

Nagyné Mészáros Beáta, a Hétvezér Általános Iskola igazgatója örömét fejezte ki az AKTÍV program visszatérése okán. Az ÖKK kérdésére az igazgató elmondta: a Hétvezér egyébként is sportos iskolának számít, a diákok között többen fociznak, jégkorongoznak, vagy éppen atletizálnak. Az intézmény kifejezetten jó kapcsolatot ápol az ARAK-kal, a kezdetek óta oszlopos tagjai az AKTÍV programnak. A szerdai napon négy évfolyam, közel 300 diákja vesz részt a játékos sportoláson.

A fiatalok számára óriási közösségi élményt, sportolással együtt töltött órákat jelent a program – emelte ki Mészáros Attila alpolgármester a sport közösségteremtő erejét az esemény megnyitóján. Az alpolgármester köszönetet mondott az ARAK – most már évtizedes – munkájáért, hiszen a foglalkozásokon a közös sportoláson belül a tehetségek felfedezése is zajlik, utat nyitva ezzel sok székesfehérvári sportolónak. „Az elmúlt évek egyik fontos utánpótlásprogramja az ARAK AKTÍV, és reméljük, hogy ez a következő években is így marad.” – méltatta az egyesület munkáját az alpolgármester.

Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója beszédében emlékeztette a diákokat, mennyire fontos sport az atlétika. A közismert mondás szerint ugyanis az atlétika a sportok királynője. „Az atlétika mindennek az alapja: helyett kap benne a gyorsaság, a robbanékonyság, az erő és a kitartás is. Bármit is sportoljatok, biztos vagyok benne, hogy a mai foglalkozáson nagyon jól fogjátok érezni magatokat.” – kívánt jó sportolást a diákoknak az igazgató.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >