Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elég volt!
Elég volt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 05.

Image„Elég volt az ország és annak egyik leggazdagabb és legnagyszerűbb városának tönkretételéből! Elég volt az érdemi munka helyetti, közpénzekből finanszírozott önreklámból és álhírekből, a látszatkormányzásból! Elég volt abból, hogy egy Gyurcsány Ferencet és megszorításait mindvégig kiszolgáló, Bajnai Gordont megválasztó, az ország, valamint a város lehetőségeivel nem élő, hanem visszaélő szocialisták most hirtelen a város érdekeire hivatkozva újra be akarják csapni a székesfehérvári embereket!”

 

Dr. Cser-Palkovics András a Fidesz székesfehérvári rendezvényén az alábbi gondolatait osztotta meg az Unios választások kapcsán az egybegyűltekkel:

 

Image
.

• A Június 7-ei szavazáson arról döntünk, hogy ki képviselje a magyarok érdekeit az Európai Parlamentben. Ennek fontosságáról és a Fidesz programjáról Schmitt Pál egészen biztos beszél majd Önöknek, így én erre engedelmükkel külön nem térnék ki.

• Nem beszélnék a június 7-e választás belpolitikai jelentőségéről sem. Két ok miatt sem:

• Egyrészről a választások tétjéről nálam hivatottabb személy fog itt ma este beszélni Önöknek, Orbán Viktor Elnök Úr személyében.

Image
.

• Másrészről magáról a Bajnai vezette MSZP-kormányról önmagában azért nincs értelme sokat beszélni, mert mit is lehet kezdeni egy off-shore kormánnyal? Egy országnak van elege abból, hogy egy bizonyos Bajnai Gordon üzletember vezette cégcsoport olcsón megvesz egy céget, barátja Kóka János segítségével teletömi állami megrendelésekkel, majd nagy pénzen eladja éppen 3 ciprusi cégnek, amelyek közül az egyiknek éppen maga Bajnai az igazgatója. Hogy aztán néhány évvel később ez az ember miniszterelnökként miközben brutális megszorításokkal sújtja a családokat, fiatalokat és időseket, vállalkozásokat és az önkormányzatok közben türelmet és adófegyelmet kér Önöktől.

• A Gyurcsány-Bajnai korszak hétéves kudarctörténetének lezárásáról nem beszélni kell, hanem június 7-én tenni érte. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! • Ha megengedik nekem, élnék inkább a hazai pálya adta előnnyel és beszélnék kicsit arról, hogy mennyi párhuzamosság érhető tetten Magyarország, valamint Székesfehérvár elmúlt évei között:

Image
.

• Mondjuk ki: a szocialisták ugyanúgy tönkretették kormányzásukkal Székesfehérvárt, ahogy tették azt az ország egészével is: Nézzük ezt a kemény állítást alátámasztó tényeket:

1. Magyarország 2002-ben még éllovas volt, ahogy Székesfehérvár is. Balsay István és Nagy István vezette várost irigyelte az egész ország. Tudjuk, hogy az MSZP mára sereghajtóvá züllesztette Magyarországot. Ezzel egyidejűleg - hála a szocialista városvezetésnek - ha nem is lettünk sereghajtók (na nem az önkormányzaton múlt) ma sajnos nem Fehérvárról beszélnek önkormányzati csodaként, hanem más városokról.

2. Gyurcsány Ferenc és Warvasovszky Tihamér a 2006-os győzelmének árát félő, hogy még gyermekeink is fizetni fogják: adóssághalmaz, kifizetetlen beruházások formájában. A székesfehérvári szocialisták sem akartak elmaradni ugyanis országos párttársaiktól.

Image
.

2010-2014 között megközelítőleg 11 és fél milliárd forintot kell kifizetni a városnak a múltban keletkezett kötelezettségekre. Aki 2017-ben, igen 2017-ben a város polgármestere lesz, annak is számolnia kell még 1,1 milliárd olyan kötelezettséggel, amik az előző években keletkeztek.

Arra már senki sem fog emlékezni, hogy mire is költötte el a pénzt az MSZP-SZDSZ-es városvezetés, de a számlát még fizetni fogjuk. 3. Gyurcsány-Bajnai eladósította az országot, Warvasovszky Tihamér eladósította Székesfehérvárt. Az IMF hitelről mindenki hallott.

De arról kevesebben, hogy 2008. decemberében miközben soha nem látott iparűzési adót fizettek be a helyi vállalkozások az önkormányzat kasszájába, rejtélyes körülmények között, 1,7 milliárd forint összegű kötvényt bocsátott ki a városvezetés, azaz tovább nőtt a város hitelállománya. Hogy miért?

Image
.

Erre a kérdésre hónapok óta nincs válasz. Reméljük, hogy az általunk indított vizsgálatok kiderítik, ahogy azt is, miből kívánja ezt a városvezetés 2010. január 4-én egyösszegben visszafizetni.

4. Az is hasonlóság, hogy a szocialisták országosan, illetve helyi szinten is mindig megmagyarázták, hogy mire is ment el az a rengeteg pénz. Warvasovszky Tihamér is beszél fontos fejlesztésekről. Na de arról miért nem beszél, hogy a pénz nem ezekre a fejlesztésekre ment? Hiszen tény, hogy a panelprogram, a játszótér-program, a bérlakásépítési program, de a szennyvízprogram sincs kifizetve.

Ezek a sok-sok milliárdos számlák a következő éveket terhelik majd. Van olyan fejlesztés, melynél a szalagot ugyan már 3 éve átvágta Warvasovszky Tihamér, de kifizetve csak 2021-ben lesz. Ha azonban nem erre mentek el az Önök által befizetett adóforintok, akkor mire?

Image
.

5. És a sor végére még az ígérgetésekről néhány szót. Emlékeznek? Megépítjük az elkerülő út Feketehegy, Szárazrétet elkerülő 3. ütemét. Megígérte: Gyurcsány-Warvasovszky-Molnár Albert. Ma már mindenki elismeri, ebből sem lesz semmi.

Klasszikus idézek: Lamperth Mónika egy korábbi választási szórólapja azt harsogta: "Bebizonyítjuk, hogy az embereket nem lehet hamis ígéretekkel becsapni." Hát remélem, hogy tényleg nem lehet.

Mondjuk ki: a szocialisták az ország egyik legnagyobb múltú és leggazdagabb városában sem tudtak semmi kézzelfogható eredményt felmutatni. Csak a káosz marad utánuk. 

- Elég volt az ország és annak egyik leggazdagabb és legnagyszerűbb városának tönkretételéből.

 

Image
.

- Elég volt az érdemi munka helyetti, közpénzekből finanszírozott önreklámból és álhírekből, a látszatkormányzásból.

- Elég volt abból, hogy egy Gyurcsány Ferencet és megszorításait mindvégig kiszolgáló, Bajnai Gordont megválasztó, az ország, valamint a város lehetőségeivel nem élő, hanem visszaélő szocialisták most hirtelen a város érdekeire hivatkozva újra be akarják csapni a székesfehérvári embereket. 

Pécs példát mutatott mindannyiunknak, van remény, van értelme a küzdelemnek. Lehet és kell is jobban csinálni, jobb irányt választani. Június 7-éből sok minden következhet: Európában, Magyarországon és Székesfehérváron is.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Tegyünk érte! Legyünk ott minél többen!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >